GLEDAJ, ON TE GLEDA: Pjesma Alana Hržice i Srca Isusova izazvala čudesni drhtaj Božje ljubavi!

Autor: Vjera

Mir koji silazi na ljude preko ove pjesme je predivan, kao drhtaj savršene Božje ljubavi!

Alan Hržica i Molitvena zajednica Srce Isusovo odlučili su snimiti jednu staru pjesmu svete Terezije Avilske “Gledaj On te gleda”. Sv. Terezija Avilska  naučiteljica je Katoličke Crkve i znala je govoriti o svojim iskustvima pred Presvetim oltarskim sakramentom ovim riječima: “Želim se izložiti Isusovu pogledu i pustiti ga da djeluje u mojoj duši.”

Alan Hržica pojasnio je kako ga je Duh Božji nadahnuo da uglazbi ovu pjesmu posvjedočivši:’ Bio sam na duhovnom seminaru ODS-a u Mariji Bistrici pred Presvetim oltarskim sakramentom na večernjem klanjanju kada sam čuo kako moj dragi brat u Kristu Vigor Grego pjeva pjesmu Gledaj On te gleda. Duboko me dirnula tako jednostavna, a snažna pjesma i obilježila mi je cijeli taj vikend u Bistrici. Kada sam se vratio u Zagreb na jednom susretu naše zajednice odsvirao sam tu pjesmu i na prvo sviranje su svi počeli pjevati u jedan glas i osjetio sam kako se srca otvaraju prema Isusu. Tada sam dobio potvrdu da je pjesma pomazana Duhom Svetim i da bi je trebali što prije snimiti kako bi dotakla još mnoge duše. Čudesno je u tome da je tu pjesmu napisala sveta Terezija Avilska prije negdje 500 godina koja je znala govoriti: “Želim se izložiti Isusovu pogledu i pustiti ga da djeluje u mojoj duši.” Pjesmu su inače preveli mladi Karmela BSI i baš sam sretan da se tako stare pjesme na ovaj način obnavljaju i opet približavaju narodu. Sada mi se nameće još jedno pitanje: Kakvo to glazbeno bogatstvo mi imamo u našoj katoličkoj Crkvi u starim već zaboravljenim pjesmama? Tko zna koliko još ovako nadahnutih pjesama negdje leži skriveno i čeka da ih se izvadi i upotrijebi..’, rekao  je Alan Hržica za medjugorje.info, a mi možemo samo dodati: ‘Poslušajte i okusite drhtaj ljubavi i prisutstvo Neba.’

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.