fbpx
pixabay

Franjevac skoro završio u paklu! Spasila ga sitnica koju je radio od djetinjstva

Autor: Vjera

Ako ništa ne činiš za spas svoje duše, uradi bar ovo

Ovo svjedočanstvo blaženog Rikarda, franjevca koji je zapaljen u Nagasakiju u Japanu prepričao je sveti Alfonz Liguori u knjizi pod nazivom: Slavna čuda Marije. .

Godine 1604. Rikard je živio u Briselu te je poznavao dvojicu studenata koji su svoj mladenački život neprestano prepuštali isključivo grešnim prigodama. Jedne su noći obojica otišli u bordel, a jedan od njih napustio je to mjesto i ostavio prijatelja samog. Kad je umoran došao doma, prije nego je zaspao sjetio se da nije izmolio tri Zdravomarije, što je molio prije spavanja još od svog djetinjstva. Iako je bio vrlo uporan odlučio je izmoliti tri Zdravomarije te je usnuo. Ubrzo nakon toga čuo je glasno lupanje po vratima te pogledavši prema njima, vidio je svog prijatelja potpuno izobličenog i poružnjenog.

“Tko si ti?” – upitao ga je?.


 “Zar me ne prepoznaješ?“

“Ali kako to izgledaš? Kao đavao?”

“Smiluj mi se, jer sam proklet!, rekao mu je prijatelj i objasnio:

Kad si otišao iz one proklete kuće jedna zla osoba skočila je na mene i zadavila me. Moje tijelo stoji nasred ulice, a ja sam u paklu. Ista je kazna i tebe čekala, ali spasila te Marija zbog tvoje navike da moliš tri Zdravomarije svaki dan. I blažen si ako znaš kako ćeš se okoristiti ovom spoznajom koju ti Marija sad daje preko mene.

Prijatelj mu je još pokazao vatru i duhove koji ga muče i potom nestao. On  je vidjevši to pao na koljena i počeo plakati i zahvaljivati Mariji. Mislio je o svojim grijesima i što da sada učini, kako da promjeni svoj život, a onda je čuo zvona franjevačkog samostana.

Odmah je shvatio da ga Bog zove da tamo isposti za svoje grijehe. Odmah s jutrom odjurio je do samostana te molio gvardijana da ga primi. Znajući za njegov razuzdan život, gvardijan je odbio. Tada mu je uplašeni mmladić ispričao cijeli događaj, a gvardijan je posao ljude iz samostana da provjere njegove riječi. Zaista, pronašli su tijelo ugušenog mladića na ulici. Gvardijan ga je na kraju primio, a mladić se potpuno posvetio pokori i pobožnom životu.
Ovaj je strašni događaj rodio u samom bl. Rikardu dvije stvari – strah od pakla, i odanost Blaženoj Djevici Mariji, kako je i on uskoro ušao u isti samostan kao i mladić iz priče.

Izvor: mysticsofthechurch
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.