Marko Todorov/CROPIX

(FOTOGALERIJA) Polnoćka u zagrebačkoj katedrali

Autor: Vjera

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić poručio je s mise polnoćke u zagrebačkoj katedrali kako je potrebno iz srca izbrisati srdžbu, ljutnju, mržnju i predrasude prema drugima, pa i prema onima koji su možda činili zlo.

“Slaviti Božić znači odbaciti sve ono što u našem životu ne prepoznaje ili odbija Božju ljubav koja prethodi svakom činu naše ljubavi, ali jednako tako potrebno je izbrisati iz srca svaku srdžbu i ljutnju, mržnju i svaku predrasudu prema drugima, prema onima koji su mi možda i zlo učinili”, rekao je kardinal Bozanić.

Kazao je kako nas Božić poziva da se kao ljudi dobre volje borimo protiv svake neprijateljske primisli prema drugima – i onima koji su nam blizu i onima koji su daleko od nas, i prema slabima i prema jakima. “Po božićnom daru dokinuta je udaljenost između Boga i ljudi, Božić donosi mir ljudima na zemlji, miljenicima božjim. Taj Božji mir omogućuje i mir među ljudima jer čovjek koji je u miru s Bogom u miru je i sam sa sobom te širi mir u sredini u kojoj živi”, rekao je nadbiskup zagrebački.

Bozanić je poručio da nas Bog poziva na ljubav bez obzira na sve. “Ljubite uvijek. Sve činite iz ljubavi, čak i onda kad su poniženja tolika da je ljudski teško, kad se čini da za ljubav više nema mjesta”.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.