fbpx
foto: publicdomain.net

Evo koji je svetac ‘najjači’ zagovornik od čijeg se imena pakao zatrese! Sveta Gertruda vidjela je poredak svetih na nebu

Autor: Vjera

Svi su sveti zagovornici na nebu, ali jedan je postavljen višlje od ostalih

Sveti Josip i sveti Mihael arhanđel imaju poseban status na nebu, ali svaki ima slične i komplementarne uloge. Sveti Josip najviši od svih svetaca, a sveti Mihael najviši od svih anđela.

Svetac i anđeo svaki u svojoj klasi. Ako razumijemo njihov rang, možemo razumjeti njihov utjecaj i njihovu moć da nam pomognu. A poznavanje visokih milosti koje Josip i Mihael imaju može ih uzdići u našim srcima i umovima i povećati našu ljubav prema njima.

Jedinstveno visoko mjesto svetog Josipa otkriveno je svetoj Gertrudi Velikoj koja je dobila izvanredne vizije neba. Najprije je Gertrudi pokazano da je Blažena Djevica Marija najmoćnija nakon Boga Oca, najmudrija nakon Sina i najblagodarnija nakon Duha Svetoga.


Dok je Gospa Kraljica svetaca, od svih svojih podanika, onaj koji joj je bio muž na zemlji je onaj kojemu se klanjaju svi ostali sveci. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.