screenshoot

ZLATKO SUDAC UPOZORVA NA STRAŠAN GRIJEH: ‘Odmah, bez oklijevanja prestanite s ovim’

Autor: Vjera

O ovome se malo priča, a toliko je opasno

‘Ovo su jako ozbiljne stvari. Kad majka „pod normalno“, proklinje svoje rođeno dijete…kao poštapalica’, upozorava vlč. Zlatko Sudac.

Na ovim prostorima, nažalost, toga ima jako puno i previše. Priča se malo o ovome jer je kao i alkohol, bogopsovka, kladionica i kocka jedna od tabu tema. To je tako kod nas…nastavljamo tradiciju.

Međutim, posljedice proklinjanja i đavlekanja mogu biti izrazito pogubni za dijete, djetetov život, zdravlje, jer vrag spremno čeka, a na ovakav način mu se otvaraju vrata.

Mons. Milivoj Bolobanić, don Josip Radić, vlč. Zlatko Sudac, fra Ivo Pavić i ostali svećenici nagledali su se itekako ozbiljnih posljedica ove opasne poštapalice. Roditeljska kletva nije zezancija…roditeljska kletva je itekako ozbiljna pozivnica za vraga i njegove demone.

Je li normalno da majka svoje dijete pošalje k vragu?

Stoji u knjizi Sirahovoj: ‘Blagoslov oca gradi kuću djeci, majčina kletva temelje ruši.’ (Sirah 3,10).

Vlč. Zlatko Sudac objašnjava koliko opasno može biti kad majka proklinje svoje dijete:

‘Majčina kletva temelje ruši, a majčin blagoslov je itekako diže. Majčina kletva. Ja sam se naslušao kad mati svoje dite pošalje „k vragu“. I to onako pod normalno. Svako malo: „K vragu, vrag te zel, proklet …“ POD NORMALNO.

Vlč. Zlatko se hvata za glavu te tužnim glasom opominje: „Pa što to radite ljudi, pa što to delamo, pa evo, tako nam je kako je!

Ako jedna majka može reći: „Vrag te zel, proklet bio“ pa što je tek u srcu te matere?! Zamislite se nad tim. Zamislite se ljudi. I odmah bez oklijevanja promijenite tu naviku. ODMAH. Ako Boga znate.“

 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.