Zapanjujuće riječi Nikole Tesle: Otkriva kako poraziti zlo!

Autor: Vjera

Kako užasnuti čitav svemir, otkriva Tesla

Nikola tesla, jedan od najvećih umova naše povijesti, iako pravoslavne vjeroispovijesti često je okarakteriziran kao antireligiozan i nevjernik, međutim mnogi njegovi tekstovi svjedoče iznimno snažnu i ispravnu duhovnost koja dokazuje, ne samo spoznavanje Boga, već i spoznavanje istinitog Boga iz kojeg izvire sama ljubav i dobrota. Ovo je tekst iz jednog pisma Nikole Tesle srpskom fizičaru, a koji govori o tome kako bi čovjek treba živjeti. Nemoguće je ne primijetiti da je – dobro – koje spominje nadnaravno dobro, isto ono – dobro – koje je pripovijedao Krist sam, kad je propovijedao o ljubavi prema neprijateljima, prema onima koji nas mrze, koji nas udaraju…,a to je bilo  toliko sablažnjivo svijetu,  da je zbog toga i ubijen!

Pročitajte moćne riječi Nikole Tesle

”Treba činiti dobro do iznemoglosti, treba užasnuti svemir dobrotom onako kako smo mi užasnuti količinom zla na svijetu. Treba činiti dobro do granice gluposti. I preko nje. I kada nema nikakvog razloga, treba činiti dobro. Treba namjerno, svaki dan, nekome stopliti dušu. Treba zbuniti svemir. Treba činiti dobro i kada se dobro dobrim ne vraća. Treba, usprkos svemu. Treba, jer je to jedino i jer ništa nema smisla. I jer je jedini udar na besmisao – to dobro. Treba činiti dobro i kada pomislimo da ni činjenje dobra nema smisla. Samo besmisleno dobro miriše na neki smisao. Savršeno, čisto dobro, bez ikakvog smisla…”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.