ZAGARANTIRANA POBJEDA NAD SVIJETOM: Tko ovo čini Sotona mu ne može ništa!

Autor: Z. K.

Samo nekim ljudima Sotona ne smije priči bez Božjeg dopuštenja, to su oni koji svakodnevno čine ovo:

Gospa se u svijetu ukazuje već dvije tisuće godina, od Isusova uskrsnuća. Nema zemlje u koju Gospa nije došla tješiti, buditi, zvati svoju djecu da se vrate pravom putu, obraćenju Kristu Isusu. I to je posve jasno ako znamo da je ona naša majka. Kao što ni jedna zemaljska majka dobra srca, ne bi ostavila svoje dijete bespomoćno, tako nas, još i više, ne ostavlja ni nebeska majka, nego uporno dolazi među nas i poziva, te ispravlja svoju djecu na putu obraćenja! I u Fatimi, i u Lurdu i u La Salletu,  u Međugorju, gdje god da se ukazala pozvala je ljude – na molitvu.

U Fatimi je naglasila – molite krunicu svaki dan, jer s krunicom možete zaustaviti ratove i promijeniti svijet. Kako moćno. Krunica je definitivno naše prvo oružje protiv Sotone u svijetu i poseban dar naše majke. Znate li zašto je zapravo krunica moćna?

Svaki put kad s vjerom izgovarate ..Zdravo Marijo, milosti puna, Gospodin s tobom…. duhovni, demonski svijet drhti i bježi. Jer demoni ne poznaju vrijeme, samo imaju spoznaju da su te riječi Evanđelja, riječi koje su dovele Isusa Krista na ovaj svijet, Krista koji je pobijedio koji ih gazi i čiju blizinu ne mogu podnijeti! Svaka Zdravo Marijo težak je udarac Sotoni i onome tko moli svetu krunicu Sotona ne može ništa jer ta osoba svakom svojom molitvom nanovo oživotvoruje smrt Sotoninu.

Drugo oružje koje Gospa spominje u svojim ukazanjima u svijetu je POST i pokora za grešnike. Isus je postio i sam je rekao da se neki demoni mogu izgoniti samo postom i molitvom. Post je izuzetno snažno oružje jer nam pomaže da se odmaknemo od svijeta Bogu Ocu u zagrljaj, da zapadnemo duboko u svoje nutrine, da osjetimo svoje slabosti i nemoći da osjetimo koliko smo nemoćni bez Gospodina. Post je žrtva umiranja sebi i propuštanja Gospodina da djeluje kroz nas. U postu čovjeku dolaze najveća iskušenja baš kao i Isusu u pustinji, ali i pobjede samoga sebe što je velika radost u životu svakog vjernika. Jer onaj tko pobjedi sebe, uspije sebe umanjiti da bi Gospodina uzvisio – tom Sotona ne može ništa jer ga ni nema, prisutan je samo Gospodin a protiv njega se Sotona ne može boriti. Post se ne odnosi samo na hranu, odnosi se na mnoge svjetovne ugode koje su danas dostupne, a na razne načine nas odvlače od sagledavanja sebe u Isusovu Srcu.

Treće oružje je svakodnevno čitanje Svetog Pisma. Kao što smo već naveli, svako glasno čitanje Božjih Riječi ujedno je i umiranje Sotone jer se oživotvoruje njegov pad i pobjeda Krista nad Sotonom. Neka se vašim domom ore riječi Svetoga Pisma i u taj dom Sotona neće ulaziti.

Četvrto oružje je ispovijed i Euharistija, što češće! Svaka naša sveta ispovijed je pobjeda nad Sotonom. Nemogućnost ispovijedi dovela je Sotonu do pada. On nije želio priznati svoju krivicu, uzoholio se i tada je pao. Zbog toga je svaka iskrena ispovijed za njega strašan udarac. U ispovijedi Sotona biva poražen od čovjeka. Jedinu vlast koju Sotona ima nad čovjekom je vlast po grijehu, a u ispovjedaonici ta vlast se ukida i ljudsko srce ponovno postaje čisto. U njega ulazi Krist Isus sam po Euharistiji – apsolutni vladar svega stvorenog.  Treba li govoriti zašto vam u ovom stanju milosti Sotona ne može ništa? Dovoljno je reći: Ako je Gospodin sa mnom, tko može protiv mene?

Peto oružje je također izrazito moćno, a odnosi se na svakodnevno posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinom. Naime, Marija Isusova i naša majka najljuća je neprijateljica Sotone. U njenom srcu krije se sve što Sotona prezire; poniznost, poslušnost Bogu, šutljivost, strpljivost, ljubav, jednom riječju sve što Sotona nije, niti će ikad biti. Zato je zaklon u njezinu srcu sigurno utočište od Sotone u ovim vremenima, jer tko je tamo skriven, nema se čega bojati!




Slava Isusu!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.