VAŽNA PORUKA ISUSOVCA: Ovo moramo učiniti prije POSLJEDNJEG SUDA! 

Autor: Vjera

Nema više vremena, učini sad dok možeš

Fra Robert McTeigue, napisao je tekst o posljednjem sudu te upozorio da je vremena malo, a da je svaka sekunda našeg života važna jer za baš svaku ćemo morati  isporučiti račun Kristu. Također, napisao je koje 4 stvari mora promijeniti u svom životu, i pozvao sve nas da učinimo isto…

 – Kad bi mogli odabrati jednu rečenicu koju bi rado čuli koja bi to bila?
1.Čestitamo, dobili ste na lutriji.
2.Vi nemate rak.
3.Vaše dijete vratilo se vjeri.
4. Zaista zaista kažem ti, još danas ćeš biti sa mnom u raju!

Tijekom mjeseca studenog, Crkva nas poziva da molimo za sve mrtve ali i da mislimo posljednjim stvarima: smrti, sudu i paklu. Pogledajmo sad nauku Crkve o sudu koji predstoji svakom čovjeku kad duša napusti tijelo i stane pred Krista da bi mu dala račun o svom životu. ,

Dok ovo sada pišem, primjećujem da živim 20 tisuća i 895 dana. To je više od pola milijuna sati ili preko 30 milijuna minuta te 1,8 milijardi sekundi. Ne sjećam se većine njih. Ali, unatoč tome morat ću stati pred Krista i dati račun za svaku od njih.

Kad stanem pred Krista za svaki trenutak mog života, za svaki čin dobrog ili propusta, odluke i neodlučnosti za svaki izbor za i protiv ljubavi morat ću dati račun – bez opravdanja i smetenosti, jasno govoriti o ljubavi ali i o izdaji propuštenim i primljenim milostima i prilikama.

Bojim se također da ću na mom osobnom sudu osvijestiti riječi blaženog Gospodina:

A ovo je taj sud: Svjetlost je došla na svijet, ali ljudi su više ljubili tamu nego svjetlost jer djela im bijahu zla. Uistinu, tko god čini zlo, mrzi svjetlost i ne dolazi k svjetlosti da se ne razotkriju djela njegova; a tko čini istinu, dolazi k svjetlosti nek bude bjelodano da su djela njegova u Bogu učinjena.” Iv 3,16-21
Dok ovo pišem, znam da moram imati više dana iza mene nego ispred mene, znam da sam nakupio žaljenje, ali i znam da je moja jedina nada milostiv Krist, koji mi daje novo vrijeme da se popravim.




Ja sam odlučio činiti ove četiri stvari:
1. Moram obnoviti svoje obveze za molitvu, post i pokoru
2. Moram neustrašivo i tvrdoglavo tražiti milost i protjerati iz svog života sve nedostojno mog kršćanskog dostojanstva.
3. Moram se kretati oko Kristovih zapovijedi i ljubiti Boga i bližnje.
4. Moram tjerati druge da čine isto!

A što je s tobom? Kako ćeš ti provesti preostalo vrijeme koje ti je dano? Kako ćeš se pripremiti za izdavanje računa o svom životu?

Prijatelji, idemo tjerati jedni druge, obrađivati, sijati, kako Toma Akvinski kaže, sveti strah, sinovski strah bez straha da ćemo uvrijediti one koje volimo.




I dalje molite za svete duše u čistilištu, čije vrijeme čišćenja još nije pri kraju!

U molitvi, Fra Robert McTeigue, isusovac za Aleteia.org. 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.