UPOZORENJE IZ VATIKANA! Mole se vjernici da ne šire ove poruke Marijinih ukazanja!

Autor: Vjera

Posebno se upozorava na opasnu formulaciju zaziva Marije, a koja se proširila svijetom

Vatikanski doktrinarni ured pozvao je katolike da ne promiču “navodna ukazanja i otkrivenja” povezana s marijanskim naslovom “Gospe svih naroda”.

Biskup Haarlema u Amesterdamu, Johannes Hendriks objavio je na stranicama biskupije 30. prosinca pojašnjenje ,a vezano za odluke Kongregacije za nauk vjere u vezi ovih ukazanja oko kojih se desetljećima stvara pomutnja zbog nekih proturječnih izjava lokalnih biskupa.

Pojašnjenje se odnosi na navodne vizije koje je Ida Peerdeman, tajnica koja živi u nizozemskom glavnom gradu Amsterdamu, tvrdila da ih je dobila između 1945. i 1959. godine.

Biskup Hendriks, koji je kao lokalni biskup prvenstveno odgovoran za ocjenu ukazanja, rekao je da je izjavu izdao nakon savjetovanja s doktrinarnom zajednicom Vatikana koja vodi biskupe u procesu razlučivanja.

Biskup je rekao da je vatikanska kongregacija naslov “Gospe svih naroda” za Mariju smatrala “teološki prihvatljivim” ali ne i same poruke i ukazanja.
Poručuje da se “prepoznavanje ovog naslova ne može shvatiti – čak ni implicitno – kao priznanje nadnaravnosti nekih pojava iz kojih se čini da su proizašli”, napisao je u pojašnjenju, objavljenom na pet jezika na stranicama Amsterdamske biskupije.

„U tom smislu, Kongregacija za nauk vjere ponovno potvrđuje valjanost negativne prosudbe o nadnaravnosti navodnih ‘ukazanja i objava’ gospođi Idi Peerdeman, a koju je koju je potvrdio sv. Pavao VI i objavio dana 25.05.1974. “

„Ova presuda podrazumijeva da se od svih traži da prekinu bilo kakvo propagiranje u vezi s navodnim ukazanjima i objavama Gospe od svih naroda.
Opet biskup pojašnjava, nisu problem slike i molitve te pobožnost već se nikako te molitve i pobožnost ne smiju, čak ni implicitno povezivati s porukama i ukazanjima nizozemskoj vidjelici.

Peerdeman je rođena 13. kolovoza 1905. u Alkmaaru, u Nizozemskoj. Tvrdila je da je 25. ožujka 1945. godine vidjela svoje prvo ukazanje žene okupane svjetlošću koja se nazivala “Gospođom” i “Majkom”.

1951. godine žena je rekla Peerdeman da želi biti poznata kao “Gospa svih naroda”. Te je godine umjetnik Heinrich Repke stvorio sliku “Gospe” na kojoj je prikazana kako stoji na vrhu globusa ispred križa.

Serija od 56 navodnih vizija zaključena je 31. svibnja 1959.
1956. godine biskup Haarlem Johannes Huibers izjavio je da nakon istrage “nije našao dokaze o natprirodnoj prirodi ukazanja”.

Sveti ured,  preteča Kongregacije, odobrio je biskupovu presudu godinu dana kasnije a ona je potvrđena 1972. i 1974 .

U svom pojašnjenju biskup Hendriks priznao je da unatoč zabranama „mnogo vjernika izražava svoju predanost Mariji, Majci svih naroda.

Zbog toga biskup je izdao i objašnjenje također od 30. prosinca.

U njemu je napisao: „Pobožnost Mariji kao Gospi i Majci svih naroda dobra je i vrijedna; mora se, međutim, ostati odvojen od poruka i ukazanja. Kongregacija za nauk vjere ih ne odobrava. To je srž pojašnjenja do kojeg je došlo u skladu s Kongregacijom nakon nedavnih pojavljivanja različitih nacionalnih i međunarodnih izvještaja u vezi sa štovanjem. “

Biskup je izrazio je zabrinutost zbog formulacije službene molitve iz ukazanja a koja se širi svijetom u kojoj kojom se Blažena Djevica zaziva kao Gospa svih naroda “koja je nekoć bila Marija”, savjetujući katolicima da ne koriste frazu.

Biskup Hendriks rekao je: „Dopušteno je koristiti sliku i molitvu – uvijek na način na koji je Kongregacija za nauk vjere odobrila 2005. Također su dopušteni dani molitve u čast Gospe svih naroda; međutim, ne smije se pozivati ​​na ukazanja i poruke koje nisu odobrene. “

“Sve što bi se moglo shvatiti kao (implicitno) prepoznavanje poruka i ukazanja mora se izbjegavati jer je Kongregacija donijela negativan sud o njima što je potvrdio papa Pavao VI.”

Izvor

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.