fbpx

‘U Vatikanu je vrag’ Iz razgovora poznatog egzorcista sa Silvijem Tomaševićem

Autor: Vjera

Osim Vatikana egzorcist Tomaševiću otkriva gdje još posebno voli djelovati...

Nedavno preminuli poznati hrvatski novinar i dopisnik velikih medijskih kuća iz Vatikana, Silvije Tomašević svojevremeno imao je intervju koji su prenijeli brojni svjetski mediji zbog izjave njegova sugovornika tadašnjeg najpoznatijeg egzorcista iz Vatikana don Gabriela Amortha, a koji je novinaru Tomaševiću rekao da je u Vatikanu vrag i da tamo djeluje na poseban način ali  i na još nekim mjestima, a što je zabrinjavajuće s obzirom na situaciju u svijetu i moć koju imaju pojedinci nad čovječanstvom.

Na pitanje Tomaševića što znači njegova izjava da se vrag pojavio posvuda, Amorth je odgovorio:

“Vrag je uvijek bio svugdje, jer je vrag duh, za njega ne postoji pitanje prostora i zbog toga vrag je svugdje i naravno napada više na mjestima gdje postoji veća odgovornost. Vrag ima dvije aktivnosti, jednu redovnu i jednu izvanrednu. Redovna aktivnost Vraga je navođenje čovjeka na zlo i svi smo navođeni na iskušenje od rođenja do smrti. I Vi (obratio se našem novinaru) i svi koji su pred televizorom, svi smo izloženi vražjem navođenju na iskušenje, koji nas pokušava odvratiti od Boga kako bismo pali u grijeh. Time što je postao čovjek i Isus je prihvatio je da ga vrag navodi na iskušenje. Ali vrag ima i izvanrednu aktivnost, koja je rijetka. Dok je njegova redovita aktivnost da nas navodi na grijeh od rođenja do smrti, ona rijetka izvanredna aktivnost stvara smetnje do opsjednotosti vragom.

Tomašević: Dakle i u Vatikanu je vrag?

Amorth: I u Vatikanu također i još više jer vrag pokušava navoditi na iskušenje posebno tamo gdje postoji vrh, pa prema tome je u Vatikanu, zatim na vrhu politike, na vrhu industrije, među sportašima, zatim napada svećenike jer ako padne jedan svećenik u iskušenje onda to povlači sa sobom i druge osobe. Dakle, vrag pogađa, pokušava navoditi na iskušenje tamo gdje može dobiti veće rezultate.

Vjerujem u Međugorje

U razgovoru sa Tomaševićem, Gabriel Amorth otkrio mu je i da je u životu učinio nevjerojatnih 70 tisuća egzorcizama, da mu se javljaju ljudi iz cijelog svijeta pa i iz Hrvatske. Također rekao je kako smatra da su diktatori naše povijesti Poput Hitlera i Staljina ‘pokazali toliku perfidnost da se može pomisliti, s velikom vjerojatnošću, kako su završili u paklu.’ Ali komentirao je i pojavu Gospe u Međugorju rekavši mu:

‘Bio sam u Međugorju više puta i vjerujem u pojavu Gospe. Dakako, Crkva se ne može o tome izjasniti sve dok pojavljivanja neće prestati. Pošto se pojavljivanja nastavljaju Crkva se ne može izjasniti o njima.’
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.