Sveta Faustina: Ovo su duše koje ne mogu djelovati u Duhu Svetom!

Autor: Vjera/Ika

Ovo je preduvjet za za djelovanje Duha Božjeg u nama

Sveta Faustina Kowalska, utemeljiteljica blagdana Božanskog milosrđa u svom Dnevniku zapisala je nešto što je iznimno važno znati u ovom vremenu sveprisutne buke svijeta:

Duh Sveti pak ne govori rastresenoj i brbljavoj duši. On govori po Svojim tihim nadahnućima sabranim šutljivim dušama. Kad bi se šutnja točno obdržavala, ne bi bilo nikakvog mrmljanja, nikakve ogorčenosti, nikakvih govora, nikakvog ogovaranja, nikakvih povređivanja ljubavi prema bližnjemu. Kratko rečeno: Mnoge pogreške bile bi suvišne. Šutljive usne su čisto zlato i svjedoče o nutarnjoj svetosti.”

Na drugom mjestu sveta Faustina također piše: “Duša mora uvijek biti na oprezu. Budnost i još jednom budnost. Duša koja razmišlja, prima mnogo prosvjetljenja. Rastresena duša dovodi samu sebe u opasnost pada, i ne treba se čuditi da padne. Ipak preduvjet za djelovanje Duha Božjega – je tišina i sabranost.”

Dnevnik sestre M.Faustine str.182.

Autor:Vjera/Ika
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.