Svećenik upozorava: Ovo je porok koji poružnjuje i izaziva nepodnošljiv smrad čovjeka!

Autor: Vjera

Razarajuće posljedice ovoga nisu samo osobne nego i društvene

Postoji barem sedam nečistih duhova koji lutaju svijetom ¬kako bi zaposjeli čovječanstvo. Pitam se: koji te nečisti duh danas zaposjeda i čini zatvorenikom? Onoga koji je zaposjednut jednim nečistim duhom etiketira se kao „poročnog“.
Što je porok? To je loša navika zbog koje čovjek ne živi kao dijete Božje. Razarajuće posljedice poroka nisu samo osobne, nego i društvene.
Kako godine prolaze, porok postaje lanac od kojeg se čovjek ne može sâm osloboditi.
Za oslobađanje od poroka potrebna je uistinu punina Kristove Milosti.
Budući da sam ograničen s prostorom, pokušat ću obraditi samo jedan porok. A to je porok bludnosti. Rob bludnosti stvara nered u samome sebi i oko sebe. Najgori izrazi bludnosti su: (1) Incest, a to su seksualni odnosi sa članom obitelji iz koje potječeš. (2) Pedofilija, a to je seksualno zlostavljanje maloljetnika. (3) Homoseksualnost, a to su seksualni odnosi s osobom istog spola. (4) Prostitucija, a to je prodavanje vlastitog tijela za novac. (5) Pornografija, a to je virtualno hranjenje slikama i prizorima koji izazivaju senzualni i seksualni užitak.
(6) Preljub, a to su seksualni odnosi, ili samo želja za njima, sa ženom ili muškarcem s kojim nisi u braku. (7) Seksualni odnosi izvan braka.
Bludnost je porok koji poružnjuje čovjekovo lice i širi nepodnošljiv smrad. Bludnost nam zatvara oči, tako da ne možemo vidjeti i kušati Božju vječnu ljepotu.
„Blago čistima srcem, oni će Boga gledati“, kaže Isus. Amen. Aleluja.
(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

Sjeme

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.