Svećenik istupio iz službe i progovorio: OVO JE EUHARISTIJSKA MESNICA!

Autor: Vjera

Poslušnost da, ali ne kad traže neposluh Bogu

Otac Leonardo Ricotta odlučio je izaći iz službe zbog neslaganja s obavezom nošenja zaštitnih rukavica pri podjeli pričesti i na ruku.

Otac Ricotta izašao je iz službe župnika u crkvi sv. Agate u Palermu u Italiji, nakon što je u njegovoj biskupiji određeno da je jedini način dijeljenja svete pričesti onaj uz korištenje zaštitnih rukavica.

Otac Ricotta poznat je na društvenim mrežama po tome što je prvi prenosio Presveto na ulicama tijekom pandemije koronavirusa.

Izjavio je: „Ako mi moj biskup naredi da, kao župnik, pođem tamo gdje mi nije drago, poslušat ću. Međutim, ako me prisiljava ići protiv vjere, ili da pogazim Hostiju, to ne mogu poslušati, jer Bog je na prvom mjestu.“

Poslušnost se zahtijeva u pravednoj stvari, ali ne u nepravednoj – to je velika pouka svetog Tome Akvinskoga, rekao je otac Ricotta.

Ovaj je propis donesen na temelju odluke nadbiskupije Palermo, koja je nedavno objavila da se sveta pričest treba dijeliti isključivo koristeći zaštitne rukavice.

Otac Ricotta je izjavio da je ono što se trenutno događa čin euharistijske mesnice.




Nadbiskupija je priopćila da je 21. svibnja otac Ricotta odstupio od svećeničke službe.

book.hr




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.