PROBUĐENJE USNULOG DIVA: Oživjela moćna pobožnost svetom Josipu i uzdrmala svijet

Autor: Vjera

Pobožnost eksplodirala u svijetu

Malo poznata pobožnost ‘Uspavanog svetog Josipa’ koja je prije bila raširena među južnoameričkim i filipinskim katolicima iznenada je propagirana širom svijeta.

Stotine u mnogim zemljama širom svijeta sada dobivaju kipove usnulog svetog Josipa i stavljaju svoje osobne namjere ispod kipa.

Vjeruju da će sveti Josip u snovima Gospodinu iznijeti njihove molbe.

Uspavana pobožnost sv. Josipa i njezino podrijetlo

Baš kao što je Bog komunicirao sa svetim Josipom u njegovim snovima prije više od 2000 godina, ova pobožnost omogućuje nam da molimo svetog Josipa da ‘spava’ na našim molbama – da ih sanja i prinosi Kristu.
Zauzvrat se molimo za razlučivanje u slijeđenju Božje volje kao što je to nekada činio sveti Josip.

Za svetog Josipa, kojemu je Bog povjerio glavnu ulogu zemaljskog čuvara Svete obitelji iz Nazareta, snovi su mu omogućili da razabere Božju volju i djeluje u skladu s tim.

Bio je to poseban oblik molitve koji je omogućio svetom Josipu da se obrati Bogu u vrijeme pogibelji i svim srcem preda se Božjem Božanskom planu.
To se prvi put dogodilo kad se Anđeo Gospodnji ukazao svetom Josipu u snu nakon što je otkrio da je Marija trudna. Anđeo je rekao svetom Josipu da se ne boji uzeti Djevicu Mariju za suprugu, jer je dijete začeto u njoj od Duha Svetoga (Mat. 1,20).

Anđeo Gospodnji također se ukazao svetom Josipu u snu, upozorivši ga da odvede Isusa i Djevicu Mariju u Egipat kako bi pobjegao kralju Herodu (Mt 2,13), i ponovno mu rekao da odvede Svetu obitelj u Nazaret (Matej 2,19-23).

Sveti Josip poslušao je Riječ Božju u svim prilikama šutke i promptnim djelovanjem. Poput svetog Josipa, kako možemo čuti Božji glas u vlastitom životu? Kako se možemo probuditi, prihvatiti i djelovati prema Božjoj volji za nas?

Papa Franjo promovirao je pobožnost usnulog svetog Josipa. Dana 16. siječnja 2015. tijekom posjeta Filipinima, rekao je :
“Josipov san otkrio mu je Božju volju. U trenutku odmora u Gospodinu, dok zastajemo od mnogih svakodnevnih obveza i aktivnosti, Bog nam također govori. “

“Želio bih vam reći nešto vrlo osobno. Jako mi se sviđa sveti Josip. Snažan je čovjek šutnje. Na svom stolu imam kip svetog Josipa kako spava.

„Dok spava, čuva Crkvu. Da, on to može! Mi to znamo. Kad imam problem ili poteškoću, napišem na papir i stavim ga pod njegov kip kako bi mogao sanjati o tome. To znači da se molite sv. Josipu za ovaj problem. ”
Rekavši to, papa Franjo je oživotvorio drevnu pobožnost prinošenja molitvi svetom Josipu dok spava.

Vrijeme svetog Josipa

Mnogi pobožni katolici sada traže snažno zagovor našeg duhovnog oca, ne samo u Godini svetog Josipa, već i u današnjoj duhovnoj bitci, s obzirom na njegovu ulogu zaštitnika i branitelja Crkve.

Kako je rekao vlč. Donalda Calloway „ Sada je vrijeme svetog Josipa! ”

„Bez pretjerivanja, Crkva je učinila više za promicanje svetog Josipa u posljednjih 150 godina nego u prethodnih 1800 godina kršćanstva! Ali zašto sada? Zašto sveti Josip? “

Dok svjedočimo zlobnim napadima na Crkvu i moral, ne čudi iznenađenje da je sveti Josip, uspavani div i zaštitnik Crkve, ponovno probuđen.

Fr. Calloway objašnjava da nam je potrebno duhovno očinstvo svetog Josipa kako bismo zaštitili brak i obitelj, koja je jako potkopana. Masovni su razmjeri napada na značenje braka, na muškost, ženstvenost, nerođene i svetost ljudskog života, kao nikada do sad u povijesti.

Vrijeme je da pozovemo svetog Josipa, terora demona, da dođe u naše utočište i pomogne nam u borbi protiv sila zla.

Vrijeme je i da prepoznamo opasnosti koje prijete našoj Crkvi, pa tako poput svetog Josipa, koji je Djevicu Mariju i Isusa odveo u Egipat da ih zaštiti od bijesa kralja Heroda, i mi možemo obraniti Crkvu i njezino učenje od zlonamjernih napada.

Drugo, trebamo svetog Josipa da otvori srca Kristu u današnjem vrlo slomljenom svijetu.

Baš kao što su svetom Josipa dok su pretraživali betlehemske ulice tragajući za Kristovim rodnim mjestom mnogi zatvorili vrata, i danas mnogi zatvaraju svoja srca punini istine i Božje volje.

Vrijeme je da pozovemo svetog Josipa da otvori srca pojedinaca; da se Krist zagrli i rodi u našim srcima. Kako je rekao vlč. Calloway: „Sveti Josip bio je prvi misionar. Danas ponovno želi dovesti Isusa među narode. “

Sveta Terezija Avilska napisala je u svojoj autobiografiji:

„Mnogo je svetaca kojima je Bog dao moć da nam pomognu u životnim potrebama, ali snaga dana svetom Josipu je neograničena: ona se proteže na sve naše potrebe i svi oni koji se s povjerenjem na njega pozivaju biti će saslušano. “

U vremenima nevolje, zbunjenosti ili kada jednostavno pokušavamo čuti Božji glas, pozovimo svetog Josipa, tihog, ali snažnog branitelja Usvete Crkve. Čovjeka nebeskih snova.

Moćni svetac probudio se iz sna da bi poljuljao naš nevjerni svijet i otvorio srca istini.

Sveti Josipe, moli za nas!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.