fbpx

Papa ranjenom čovječanstvu: Bog može uzdići novu povijest svijeta, voli nas bez granica!

Autor: Vjera

Isus, Uskrsli Gospodin, voli nas bez granica i prisutan je u svakom trenutku našega života

Na vatikanskoj misi uskrsnog bdjenja, papa Franjo rekao je da je Isusova ljubav prema nama neograničena i uvijek pruža milost da koja nam omogućava da započnemo iznova. Papa je u homiliji 3. travnja rekao i da je “uvijek moguće započeti iznova, jer uvijek postoji novi život koji Bog može probuditi u nama, usprkos svim našim neuspjesima”.

Nastavio je: „Iz ruševina naših srca Bog može stvoriti umjetničko djelo; iz uništenih ostataka naše ljudskosti Bog može uzdići novu povijest. Ne prestaje ići ispred nas: u križu patnje, pustoši i smrti i u slavi života koji se ponovno uzdiže, povijesti koja se mijenja, nade koja se ponovno rađa.” “Isus, Uskrsli Gospodin, voli nas bez granica i prisutan je u svakom trenutku našega života”, rekao je papa Franjo u bazilici svetog Petra.

Uskrsno bdjenje, koje se održava u noći na Veliku subotu, “prema Rimskom je misalu najveća i najplemenitija od svih svečanosti”. Papa Franjo služio je misu bdjenja na oltaru Katedre bazilike s oko 200 prisutnih ljudi.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.