Padre Pio: Na ovu vrstu molitve Bog vam je DUŽAN odgovoriti!

Autor: Vjera

'Kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati svoje milosti...'

Kad nekog volimo želimo provesti što više vremena s tom osobom. Razgovarati s njom ili jednostavno šutjeti u njezinoj prisutnosti. Sveci su taj isti princip ljubavi davali Bogu. Vježbali su se u svijesti da je Bog uvijek pored nas, u našoj blizini,da govori našim srcima ali i očekuje odgovor s vremena na vrijeme.

Kroz dan koristili bi takozvane strelovite molitve i tako pozdravljali Boga koji je pored njih. Jednostavno možemo reći samo: Abba, Oče… ili Isuse uzdam se u tebe, ili Isuse ostani sa mnom, Isuse volim te, trebam te…. ili svako malo reći Bogu vašu potrebu, vapaj poziv u pomoć…

Ove kratke molitve vašeg srca, ako ih prakticirate svakodnevno s vremenom će vas nepogrešivo održavati u sustavnoj Božjoj prisutnosti. Biti će te svjesni Božje blizine, a time ćete i lakše čuti što On vama ima za reći. Bog nam, naime, stalno govori ali prečesto su tonovi svijeta koje puštamo u srce glasniji od Božjeg glasa, baš zato što smo nesvjesni Božje prisutnosti.

‘Moramo biti uvjereni da je Bog uvijek pored nas. Mi živimo kao da je On daleko, negdje na nebu visoko iznad i zaboravljamo da je stalno uz nas’, rekao je sveti Josemaria Escriva.

Sveti Padre Pio pak pišući 1914. pismo rekao je kako su strelovite, spontane molitve toliko moćne da obvezuju Boga da nam odgovori.

Molim vas da neprestano obnavljate ispravne nakane s početka, te s vremena na vrijeme recitirate strelovite molitve Bogu. Te su molitve poput strijela koje ranjavaju Božje srce i obvezuju Ga na odgovor. Ta riječ – obvezuje, nije pretjerana u ovom slučaju, kažem vam ako budete tako činili Bog će vam dati svoje milosti i pomoć u svemunapisao je Padre Pio.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.