MOLITVA ZLATNE STRIJELE: Isus se ukazao i dao nam moćnu pobožnost!

Autor: Vjera

Možda poznajete nekoga tko pati od problema s licem, kao što su poremećaji oka, neuralgija, rak kože, gubitak sluha, migrena … molite za njih ovu molitvu.

‘Raduj se, kćeri moja; jer se bliži čas kada će se roditi najljepše djelo pod suncem.’ – Gospodinove riječi sestri Mariji od svetog Petra kojima je najavio pobožnost davanju zadovoljštine – Svetom Licu, koje je prema Njegovom otkrivenju određeno da bude sredstvo pobjede nad bezbožnim komunizmom i masonerijom za obnavljanje mira u svijetu.

‘Razmislite o uvredama koje mi se nanose od strane komunističkih udruženja, neprijatelja Crkve i Krista. Oni su stavili svoje ruke na pomazanike Gospodinove (svećenike). No, njihovi zli planovi su uzaludni i neće uspjeti! Želim ustanoviti djelo zadovoljštine! Jer su djela zadovoljštine Svetom Licu ta koja će zadržati Božju pravednost.’, rekao joj je.

Prije Fatime, prije stvarnog zahtjeva Blažene Djevice Marije upućenog troje fatimske djece za posvetu Rusije Njezinom Bezgrešnom Srcu i kasnije sestri Luciji oko pobožnosti prvih subota, Gospodin Isus se ukazao karmelićanskoj redovnici u Toursu – u Francuskoj oko 1840. da širi pobožnost ‘Svetom Licu’.

Obraćajući se mistično pobožnoj karmelićanki, Gospodin joj je rekao da obećava, posebno svojim svećenicima, da će ih braniti pred Ocem na Nebu i dati im Njegovo kraljevstvo ako oni,  kroz riječi, molitve i spise budu branili Njegov zahtjev u ovom djelu zadovoljštine.

Obećanja koja Isus daje za pobožnost Svetom Licu sestri Mariji od sv. Petra

1. Naš Gospodin mi je obećao da će onim dušama koje štuju Njegovo Lice utisnuti crte svojega
Božanstva.
2. „Ovo svakog štovanja dostojno Lice je kao pečat Božanstva, koji posjeduje svojstvo da dušama
koje na nj gledaju utisne sliku Boga.”
3. „Po mojem ćete Licu postići spas mnogih duša. Po tom žrtvenom daru neće vam biti ništa
uskraćeno. O, kada biste znali kako je mojemu Ocu ugodan pogled na moje Lice!”
4. „Po mojem ćete Licu čudesno djelovati.”
5. „Kako se u kraljevstvu može sve nabaviti novcem koji nosi sliku vladara, tako i vi možete dobiti
sve što želite s dragocjenim novcem mojega svetoga čovještva.”
6. „Svi oni koji revno štuju moje Lice u duhu naknade, čine ono što je učinila sveta Veronika.”
7. „Što se više trudite da opet uredite moje Lice koje je svetogrdno bilo iznakaženo, to ću se i ja više brinuti za vašu dušu koja je grijehom bila nagrđena.”
8. „Tko u tom djelu riječju, molitvom ili pismom zastupa Kristovu pravnu stvar, tomu će On biti
branitelj kod svojega nebeskog Oca. U času smrti oprat će lice njegove duše, očistiti ga od svih
grešnih mrlja i povratiti mu prvotnu ljepotu.”
9. „Koliko god puta budeš prikazivala (Isus govori sestri Mariji) Ocu moje Lice, toliko će puta moja
usta zazivati milosrđe.”

Prema molitveniku Isuse ja se uzdam u te, objavljenom s dopuštenjem zagrebačkog Nadbiskupskog duhovnog stola od 24. 8. 1976.

Nakon toga je naš Spasitelj izdiktirao molitvu koju je nazvao ‘Zlatna strijela’, rekavši da će Ga oni koji je budu recitirati ugodno probosti, kao i zaliječiti one druge rane, zadobivene od zlobe grešnika. Ova molitva smatra se samim temeljem djela zadovoljštine.

MOLITVA ZLATNE STRIJELE

Neka je uvijek slavljeno, blagoslovljeno, ljubljeno, čašćeno i uzvisivano presveto, preslavno, najdubljeg klanjanja dostojno, silno i neizrecivo Ime Božje, na nebu, na zemlji i u podzemlju, od svih stvorenja Božjih i po Božanskom Srcu Gospodina našega Isusa Krista, u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Amen.

Ova predivna odanost datira od same Muke, kada je Veronikin veo ublažio rane na Isusovu licu, izmučenom u boli. Godine 1843. sestra Marija sv. Petra imala je vizije o Isusu koje su zahtijevale predanost Njegovom Svetom licu pod nazivom “Zlatna strelica”. Izvijestila je da je u svojoj viziji vidjela sv. Veroniku kako sa svojim velom briše pljuvačke i blato s Lica Isusova na putu do Kalvarije. Rekla je da se današnja svetogrđa i hule nadovezuju na pljuvačke i blato koje je Veronika obrisala taj dan. Prema riječima sestre Marije od sv. Petra, u njezinim vizijama Isus joj je rekao da je želio pobožnost Njegovom Svetom Licu kao zadovoljštinu za svetogrđa i hule, koja je On opisao kao “otrovne strelice”. Molitva Zlatna strijela sada je poznato djelo zadovoljštine Isusu Kristu.

Možda poznajete nekoga tko pati od problema s licem, kao što su poremećaji oka, neuralgija, rak kože, gubitak sluha, migrena … molite za njih ovu molitvu.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.