MOĆNO! Evo što je o Međugorju rekao jedan od najutjecajnijih teologa svijeta!

Autor: Vjera

Razmislite o ovome

Prof. Tomislav Ivančić bio je član Međunarodne teološke komisije od 2004. g. Kao takav spadao je u red pesedetak najutjecajnijih katoličkih teologa u svijetu. Evo što je rekao za portal o međugorskim događanjima.

“Znam da dolazi bezbroj ljudi i da su se mnogi obratili. Kad promatram Međugorje samo mi je jedna stvar postala jasna: Djeca govore da vide Gospu, a nitko drugi od nas je ne vidi. Mi vjerujemo da djeca govore istinu, no što ćemo s time što djeca kažu da vide? Jedino što nama treba jest to što nam Bog i Gospa pokušavaju reći: Čovječe, Isus neprestano stoji pred tvojim srcem i stalno te pita, vidiš li me, želiš li me čuti, želiš li sa mnom razgovarati? Kad moliš krunicu Gospa pred tobom stoji i pita te, kad kažeš Zdravo Marijo, čuješ li kako i ja tebi odgovaram, zdravo tebi? Zašto ne čuješ moju riječ, zašto si toliko materijalan, zašto se barem malo ne digneš na razinu duha pa da čuješ riječ Boga koji je čisti duh, zašto?

Isus govori, evo stojim na vratima i kucam, i ako mi tko otvori ući ću k njemu i večerati s njime. Dakle, ono što nam djeca u Međugorju pričaju nije ništa drugo doli ono što je Isus davno rekao u Evanđelju: Brate i sestro, stojim pred tvojim srcem i zovem te da mi otvoriš, zašto me ne čuješ? Zašto ste se toliko vezali uz novac, kuće, odijelo i hranu, za djecu, za muža i ženu, zašto nemate pola sata dnevno da čujete kako Duh govori? Zašto se ne saberete, a sabrati se znači dignuti se na duhovnu razinu? I ne samo da Isus kaže, evo me pred vratima i kucam, on kaže i kraljevstvo je Božje pred vratima, ono je blizu. Prošlo je već trideset godina, i želim vam reći, braćo moja, pronađite dnevno dvadeset-trideset minuta vremena za Boga, otiđite u osamu i razgovarajte s njime. U tih dvadesetak minuta mirno sjedite i recite, Isuse, želim te čuti. Naučiti čuti Isusa, prijatelji, spas je za čovjeka. Zašto naše molitve nisu uslišane? Sam Isus nam kaže, ne ćete biti uslišani zbog mnoštva svojih riječi koje blebećete. Slušaj što Isus govori. Marija kaže, slušajte sve što vam on kaže, učinite sve što vam on kaže, a to je rekla i u Međugorju.”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.