MNOGI OVO ČINE I NAKON NJEGA Evo kako je Juda navukao prokletstvo na sebe

Autor: O. Lorenzo Montecalvo

Prvi je oskvrnuo Euharistiju, ali ne i zadnji

Prvi koji je oskrnavio Euharistiju bio je Juda. Iako u svom srcu i tijelu već ima grijeh izdaje, Juda jede i pije Euharistiju. Za Judu Euharistija nije bio sakrament spasenja, nego prokletstva, ne sakrament vječnog života, nego smrti. Čak i danas postoje Katolici koji poput Jude primaju Euharistiju bez vjere i možda čak i s ozbiljnim grijesima na savjesti.
Jednom, dok sam dijelio Euharistiju, čuo sam ženu kako govori svome mužu: „Hajdemo i mi primiti Pričest, inače ćemo ostaviti loš dojam!“. To se dogodilo za vrijeme jednog obreda vjenčanja. Slavljenje i primanje Euharistije nije društveni događaj. Nipošto. Euharistija je Isus, Gospodar Gospodara. Tko prima Euharistiju prima Isusa Krista. Iz tog razloga, ljudsko srce ne smije biti grobnica, već tabernakul nadnaravne ljubavi. Prije nego sjednemo za stol kako bismo jeli, pozvani smo oprati ruke.
Pa, prije sjedanja za Euharistijski stol pozvani smo se očistiti od teških grijeha kroz Sakrament Pokore. U ovom naraštaju često me pitaju: „Oče, rastavljen sam pa ponovno oženjen; mogu li primiti Pričest?“. Moj odgovor je negativan. On odgovori: „Papa je dao dozvolu rastavljenima da prime Euharistiju.“ A ja: „To nije istina. Novinari su dali pogrešnu informaciju.“ Molimo da mi svećenici slavimo i primamo Euharistiju čista srca i nevinih ruku. Amen. Amen.
(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva)

Sjeme

Autor:O. Lorenzo Montecalvo
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.