Krunica Božanskog milosrđa na ulicama gradova svijeta!

Autor: Vjera

Svijetu je potrebna naša molitva jer samo milosrđe Isusovo može svijet spasiti

“Po molitvi ove krunice želim dati sve za što me se bude molilo” (Dn 1541).

Tim riječima Gospodin Isusa  sv. Faustinu poziva na molitvu krunice i širenje pobožnosti njegovu beskrajnu milosrđu. Toliko beskrajnom da nema grijeha koje njegovo milosrđe ne može oprostiti. Čas Milosrđa je molitva Isusu u tri sata popodne, u spomen na Isusovo trpljenje i umiranje na križu, koje se dogodilo u tri sata popodne. U tri sata, u listopadu 1937. g. Isus je poručio sv. Faustini, da se svaki dan moli u to vrijeme i da širi tu pobožnost: ‘To je čas najvećeg Milosrđa za svijet. U tom času ne uskraćujem ništa duši, koja me moli po mom trpljenju. Uvjeti da se uslišaju molitve su: molitva mora biti oko tri sata popodne, mora biti upravljena Isusu i pozivati se na vrijednosti i zasluge njegova trpljenja. Ono što se moli, mora biti u skladu s voljom Božjom i da sama molitva bude pouzdana, ustrajna i povezana s djelotvornom ljubavi prema bližnjemu.’

Međunarodna zajednica ‘Iskra milosrđa0 poziva vas i ove godine na ulice gradova svijeta na molitvu. Zajednička molitva s cijelim srijedom u organizaciji Štovatelja Božanskog milosrđa održat će se 28. rujna u 15 sati na sljedećim lokacijama u Hrvatskoj:

Dubrovnik, Stradun, pred crkvom sv. Vlaha
Ivanec, župa sv. Marije Magdalene
Kutina, Gradski trg
Oroslavje, kod raspela Božjeg milosrđa u Andraševcu (s Misom)
Pula, Trg Portarata
Rijeka, Trsat, ispred Aule sv. Ivana Pavla II.
Slavonski Brod, ispred bolničke kapele u okviru inicijative 40 dana za život
Solin, Gospa od Otoka
Split, Sustipan
Split, Ispred Rodilišta u okviru inicijative 40 dana za život
Studenci, Franjevački trg
Zagreb, Kamenita vrata
Osijek, ispred Kapucinske crkve

 

Krunica Božjega milosrđa

Autor: Isus Krist

Krunica Božanskog mislorđa moli se na Gospinu krunicu.

Na prva tri zrnca moli se: Oče naš, Zdravo Marijo i Vjerovanje.

Na velika zrnca molimo: Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.

Na mala zrnca molimo: Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Završetak Krunice: Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu!

Zaključna molitva: O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe! Marijo, Majko milosrđa, moli za nas! Isuse, uzdam se u tebe! (triput) Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.