KAKO JE TRUMP RAZBJESNIO ZVIJER: Evo zašto je imenovanje sutkinje Berrett užasnulo duhove diljem svijeta!

Autor: Vjera

Prije nekoliko godina izjavila je da je njezina odvjetnička karijera samo "sredstvo za postizanje cilja", a cilj je "izgraditi kraljevstvo Božje"

Čak i u hrvatskim medijima, spomen Any Coney Barrett koju je američki predsjednik Donald Trump predložio u subotu navečer za novu sutkinju na Vrhvnom sudu, izaziva u najmanju ruku kontraverze, a duhovi su se odmah uzbunili na svim krajevima svijeta. Zašto? Samo zato što je Kristova! Upravo tim reakcijama raskrinkana je cijela svjetska agenda, duh smrti koji nadliječe nad svijetom i koji se strašno buni kad autentični Kristovi vojnici pomrse njihove planove.

Za katolike i kršćane u Americi ova je odluka Donalda Trumpa važnija nego imenovanje 20 novih kardinala a evo i zašto.

1. Obitelj Barrets ima sedmero djece, uključujući dvoje usvojene djece s Haitija, jedno od djece živi s Downovim sindromom. Samo ova činjenica autentična je i osvježavajuća alternativa današnjim vođama svijeta. Ne bez razloga, na njih se posebno žale lijevi liberali, jer njihovo planiranje obitelji ni u ludilu ne sadržava toliko djece, a posebno ne djece s Downovim sindromom. Barrett stoga nije samo pro-life u svom stavu protiv pobačaja, već to izričito živi sa svojom obitelji i drži ogledalo društvu koje je ovisno o kulturi smrti.

2. Amy Coney Barrett ima samo 48 godina, ona je vrhunska pravnica i profesionalno visoko kvalificirana. U komentaru za BLOOMBERG, Noah Feldman, profesor na Harvardu i bivši suradnik američkog vrhovnog suca Davida Soutera, koji je svrstan u lijevo-liberalni spektar, Barret opisuje kao “briljantnu”, čak i ako se s njom ne slaže u većini stvari. “Želim ovdje biti vrlo jasan. Bez obzira na vaše mišljenje o okolnostima imenovanja, Barrett je visoko kvalificirana za vrhovne sudove.”

Barrett u SAD-u pripada školi mišljenja “originalista” koji žele protumačiti američki ustav iz 1787. doslovno u smislu njegovih autora. “Sudac mora primijeniti zakon onako kako je napisan. Suci nisu donositelji političkih odluka”, podsjetila je katolkinja u subotu navečer u svom “nastupnom govoru”.

A Barrett i na nebu ima važnog zagovornika.

Bila je studentica kod Antona Scalia. Čovjek je bio svojevrsna konzervativna legenda, sudac na američkom Vrhovnom sudu u SAD-u i više je puta naglasio da nije zadaća zakonodavca kodificirati promijenjene kultularne i moralne stavove promjenom zakona. “I njegova je pravna filozofija je i moja”, naglasila je Barrett u subotu navečer, jasno ukazujući da sebe vidi kao nasljednicu Scalije, a ne kao nasljednicu lijevo-liberalnog visokog suca Gingsberga. A Scalia je imao također širu obitelj (devetero djece).




3. Barrett je pobožni katolik, a također živi vjeru što je oštar kontrast mnogima, koji se nalaze među američkim demokratima. Prije nekoliko godina rekla je da je njezina odvjetnička karijera samo “sredstvo za postizanje cilja”, a cilj je “izgraditi kraljevstvo Božje”. Na saslušanju u Senatu, lijeva američka senatorica Dianne Feinstein prezrivo joj je rekla: “Dogma glasno živi u vama.” Barrett je joj je tada odgovorila da vrlo dobro može razlikovati svoju vjeru i sudačke dužnosti. Stoga će za kršćane Barrett u SAD-u biti jasni bedem protiv pokušaja promjene zakona kako bi se ograničila prava crkave i vjere u sljedećih nekoliko desetljeća, kao što je to nedavno bio slučaj pod Barrackom Obamom, koji je htio prisiliti vjerske redove poput, Malih sestara siromaha da plaćaju kontracepciju i pobačaj. Stoga je imenovanje Barretta važnije za katolike, a također i za kršćane, od najmanje 20 kardinalskih imenovanja.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.