Pixsell

Kako biti pobjednik u duhovnom ratovanju? (2/3)

Autor: Vlč. Dražen Radigović

Misli su mi govorile da ću umrijeti i da sam jako ražalostio Boga. Sotonine lažne misli su me pokušavale uvjeriti da je sve ovo što mi se događa od Boga koji me kažnjava za sve moje prošle grijehe. Osjećao sam veliki strah i nemir.

Jedan je poznati evangelizator svjedočio o teškom periodu svoga života kad je prolazio kroz velike i teške kušnje. Đavao ga je silno napadao – i to kroz misli. On priča: „Sotona je bjesnio na mene iz svih smjerova sa svojim zlim mislima, koje su po snazi bile jače od mojih misli. Izgledalo je kao da su stvarno, fizički bile prisutne u mom umu. To je uzrokovalo iscrpljenost mojega tijela i depresiju. Osjećao sam kao da više nikada neću biti sposoban da opet propovijedam i obraćam ljude Bogu. Misli su mi govorile da imam sve bolesti. Misli su mi govorile da ću umrijeti i da sam jako ražalostio Boga. Sotonine lažne misli su me pokušavale uvjeriti da je sve ovo što mi se događa od Boga koji me kažnjava za sve moje prošle grijehe. Osjećao sam veliki strah i nemir. Bilo bi strašno biti izgubljen za vječnost! Osjećao sam se kao odbačen od Boga i ljudi. Tako đavao radi!! Pritisne te do te mjere svojim negativnim i osuđujućim mislima dok te konačno ne slomi! Vapio sam: „Bože gdje si? Zašto mi ne pomogneš i oslobodiš me??“ Nakon puno molitve i borbe, Bog me počeo ohrabrivati kroz pozitivne misli: „Ja te ne uznemirujem. Ja te ne kažnjavam niti ti šaljem taj strah! On dolazi od đavla. Ja sam Onaj koji te ljubi, koji sam dao svoga Sina da umre za tebe. Pripravio sam ti put da iziđeš iz tog ropstva i da ne ostaneš s đavlom i s njegovim anđelima kroz svu vječnost. Pakao je stvoren za njih, a ne za moju djecu. Ja ti dajem moć i autoritet nad silama tame. Zato, ustani sada hrabro, i iziđi van iz ove situacije u kojoj se nalaziš – u Ime Isusa Krista!“ To je bila prekretna točka u mojemu životu. Oslobođenje se nije dogodilo odjednom, ali kroz naredne tjedne sam se naučio suprotstavljati takvim negativnim mislima i tjerati ih van iz svog života u Isusovo Ime. Počeo sam svaki dan čitati Božju Riječ i o njoj razmišljati. Na taj sam način stavljao Božje misli u svoj um. Izbacio sam sve đavolske lažne misli iz glave pomoću Božje Riječi.

U svojoj slabosti, uzeo sam kartu svijeta, gledao u nju i rekao, ponovno ću propovijedati Evanđelje po cijelom svijetu! Sotona mi je nato rekao (kroz misli): “Ako budeš letio avionom, srušit će se zajedno s tobom.“ No, ja sam hrabro ustao, ispunjen Božjom riječi i Božjim mislima i suprotstavio mu se riječima Psalma 121: „Jahve me čuva od svakoga zla. On čuva dušu moju! Jahve čuva moj izlazak i povratak odsada dovijeka!“ I još sam nastavio: „Bog ide ispred mene, Krv Isusova je iznad mene, vječne Božje ruke su ispod mene, a dobrota i milost Njegova su iza mene i pratit će mene u sve dane života mojega! Amen!“ Tako, uzeo bih svoj dvosjekli mač – Riječ Božju i njome udarao sotonu uzduž i poprijeko!

– Kad bi mi došla misao: „Ti si slab“, ja bih glasno povikao, ja sam jak u Kristu i u Njegovoj silnoj snazi!

– Kad bi me đavao počeo plašiti uznemirujućim mislima i kad bih počeo osjećati strah, tad bih smjelo počeo govoriti riječi psalma 27: „Gospodin mi je svjetlost i spasenje, koga da se bojim? Gospodin je štit života moga, pred kime da strepim? Kad navale na me zlotvori da mi tijelo žderu, protivnici moji i neprijatelji, oni posrću i padaju (Ps 27). „Jer sam višnjega Boga izabrao sebi za zaštitu“ (Ps 91).

O, prijatelju, izvuci svoj dvosjekli mač! Uđi u bitku bez straha! Svaki kršćanin može pobijediti đavla i istjerati njegove lažne misli sa: „Pisano je!“ Kroz ovaj moj doživljaj Bog mi je pokazao da sotona prvo napada naš um. Zato našim mislima mora vladati Riječ Božja. Od tada je moje uporište bila Biblija!“ Nema mjesta za đavlove misli kad ispuniš svoj um Božjim mislima. Kad te sotona napada kroz negativne misli, ako ih prihvatiš, tada te misli postaju utvrde u tvome umu. Preko njih đavao upravlja i manipulira tvojim životom. Zato, umjesto da ih prihvatiš, sveži te zle misli Krvlju Kristovom, u Isusovo Ime slomi njihovu snagu i izbaci ih u bezdan

Mladić kojega je napadao homoseksualni duh

Želim dati još jedan primjer u kojem ćeš vidjeti kako te sotonine lažne misli mogu držati zarobljenim i u porazu. Jednom je mladić koji je imao ozbiljnih problema došao k svećeniku po pomoć. Njega su mučile homoseksualne misli, te ga je kroz te misli đavao napadao kako nije normalan i da je homoseksualac. Svećenik ga ohrabrio: „Sinko, ti nisi homoseksualac, nisi nenormalan. Ova lažna misao je došla od sotone koji te pokušava uvjeriti da je prihvatiš i djeluješ po njoj. Bog te stvorio normalnog!“ Tada su se pomolili. Ukorili su đavla i izbacili tu misao. Mladić je prihvatio sebe kao normalnog, stao pod zaštitu Božje Riječi – i bio slobodan! Možete zamisliti što bi se dogodilo da je prihvatio te misli koje mu je đavao naturivao, i da je djelovao po njima! – To bi potpuno uništilo njegov život i njegovu budućnost! No, taj mladić je bio oslobođen – kroz proklamaciju tj. izgovaranje i prihvaćanje onoga što kaže Božja Riječ!

Žena prikovana u krevetu

Jedna je žena svojom teškom bolešću već nekoliko godina bila prikovana uz krevet. Budući da je bila dobra kršćanka, bila je razočarana što je Bog pustio tu bolest na nju i tako je onesposobio za život i služenje. Mnogi su se pokušali moliti za njezino ozdravljenje, ali bezuspješno! Što je bio njen problem? Zašto kroz molitvu nije mogla primiti oslobođenje i ozdravljenje? Jer ju je čitavo vrijeme zarobljavala jedna kriva misao – koja je došla od đavla!! Đavao ju je uspio uvjeriti da je ta bolest od Boga i da ona pati po Božjoj volji. To je bila utvrda u njenom umu koja ju je vezala uz krevet i onemogućila da primi božansko ozdravljenje. Jer ako je ta bolest od Boga, zašto bi ju onda Bog iscijelio! No, kad je, prosvijetljena Božjom Riječi shvatila da Bog ne daje bolesti, nego da nas je, čak što više, na križu Isus otkupio od bolesti, da bi nam darovao svoje zdravlje, bila je spremna primiti ozdravljenje. Srušili su tu utvrdu, tj. tu lažnu misao po kojoj ju je đavao onemogućavao da primi ozdravljenje, otjerali duha bolesti i molili za iscjeljenje. Kroz dva do tri mjeseca ta je žena potpuno ozdravila! Vidiš, i nju je sotonina lažna misao držala zarobljenom u krevetu i sprečavala da primi Božji blagoslov. No, đavao se lako ne predaje! Kad je ozdravila, nakon nekog vremena đavao je ponovno pokušao na nju staviti (vratiti) bolest od koje je bila oslobođena. Ovaj puta ona je bila jaka u Bogu i spremno se suprotstavljala! Kad bi je đavao napao mislima da će joj se bolest vratiti, uvijek bi odgovorila: „Ja odbijam ove misli koje dolaze iz pakla. Vežem ih Isusovom Krvlju i poništavam njihov utjecaj na moj život! Lomim njihovu snagu i u Isusovo Ime ja ih izbacujem u pakao! Isus me je oslobodio. Ja imam Isusovo zdravlje, i ta bolest se ne može održati u mojemu tijelu!“ Tako se ona kroz svoje iskustvo naučila boriti protiv sotonskih misli i utvrda i pobijediti ih!

Nastavlja se…

Autor:Vlč. Dražen Radigović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.