JEDINA SLABOST SOTONE JE OVO! I jedini način kako spasiti svijet!

Autor: Vjera

Mnoga su carstva i korumpirani sustavi srušeni upravo ovako...

Često kad vidimo zlo u svijetu ili oko nas osjećamo potrebu da se borimo sa zlom licem u lice i koristimo istu taktiku kao neprijatelj. Počnemo sami sebe uvjeravati da smo dovoljno snažni i da možemo srušiti Sotonu i njegove sluge. Međutim ta strategija nerijetko dovodi do toga da mi budemo ti koji smo povrijeđeni. Ako zaista želimo srušiti Sotonu u našim životima, moramo spoznati koja je njegova najveća slabost.

Sotona voli vlast i tako on s nama vlada. No, postoji jedna stvar koju mrzi i jedino tako slabi njegova moć a to je: skromna slabost.

To može zvučati čudno i nelogično ali to je biblijski način za pobjedu nad sotonom.

Najveći vrhovni primjer slabosti koji pobijedio zlo je razapinjanje Isusa Krista na križ. Tu imamo kralja nad kraljevima koji je svučen do gola i pribijen na drvo u snažnoj agoniji. Njegove ruke i noge su prikovane ostavljajući ga tako u potpunoj osjetljivosti. Njegovi tamničari činili su s njim što god su htjeli, a on nije mogao učiniti ništa da bi se zaštitio.

Ipak, taj čin slabosti u stvarnosti je djelo izuzetne ljubavi i požrtvovnosti. Moć ljubavi koja je razbila okove smrti i otvorila vrata raja. Kristov primjer prolijevanja krvi nam ukratko govori tko je kršćanin u svojoj biti.

Bezbroj muškaraca i žena kroz povijest slijedilo je Isusa njegovim stopama i kao rezultat dobili su srušena carstva zla, uništene korumpirane sustave. Slabost je ta koja će spasiti svijet i na kraju za ostatak povijesti.

Filozof Peter Kreeft ističe u svojoj knjizi Filozofija Tolkiena, kako u Otkrivenju, ‘posljednja bitka između dobra i zla je borba između dva mitska bića: Arnion, krotkog malog janjeta i Therion, strašnog zmaja ili zvijeri. I u toj bitci Jaganjac pobjeđuje zvijer tajnim oružjem – vlastitom krvlju’




Kreeft objašnjava: ‘Slabost zla je činjenica da se slabost ne može osvojiti. Bez obzira na to koliko snage zlo ima, uvijek je poražen od odricanja od snage u ime ljubavi. Samo tako može biti poražen, kao što je bio na kalvariji poražen od strane mučeništva.’

Sotona prezire slabost zato i osvaja zemaljske snage. Što više nastojimo biti ‘jaki’ i ‘utjecajni’ u svijetu, Sotona više ima prostora za utjecaj nad nama. Razmislite o Majci Tereziji. Radila je s najsiromašnijima i u očima svijeta bila je krotka, slaba i krhka starica. Međutim, u istini bila je jedna od najjačih žena koje su ikada živjele i bila je nepobjedivi trn u oku Sotone. On ju nikada nije mogao osvojiti.

Ako želimo pobijediti sotonu – zlo, put do pobjede je jasan: poniznost, slabost i odricanje. Tek kad sve predamo Bogu, bit ćemo u stanju pobijediti zlo i spasiti svijet.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.