fbpx
pxhere

Gospa otkriva kako primiti pričest kad si prisiljen primiti je na ruku

Autor: Vjera

Mnoge muči ova prisila, evo kako je izbjeći

Obavezno primanje svete Pričesti na ruku za vrijeme pandemije u mnogim crkvama dovelo je do tuge i straha mnogih katolika koji jednostavno u svojoj savijesti nisu u miru s tom mogućnosti, zbog straha da ne uvrijede Gospodina. Iako Crkva dozvoljava jedan i drugi oblik pričešćivanja mnogi katolici ipak se ne osjećaju ugodno s tom prisilom – pričesti na ruke.
Talijanskoj vidjelici Giselli Cardi, čije smo poruke već prenosili, na početku prošle godine kao i na početku mnogih restrikcija s kojima se čovječanstvo susrelo, između ostalog i zabrane primanja svete Pričesti onako kako osjećamo da je dostojno, Gospa je dala jednu poruku, odnosno riješenje kojim je podsjetila na jedan poznati običaj/praksu ranih kršćana iz jednog vremenskog perioda kada se Pričest primala na ruku:

Dana 23.2.2020. godine Gospa govori:
“Kćeri moja, ovo su mračna vremena koja sam vam nagovjestila da dolaze, tada su se svi izrugivali sa tobom a danas su preplašeni. Ne bojte se moja djeco, ja, Suotkupiteljica svijeta, poslati ću svoju najdražu djecu da vam pomognu, utješe vas i ništa vam neće faliti uključujući živog Isusa tijelom krvlju i božanstvom prisutnog u Euharistiji. Znam za vaše poteškoće vezane za Euharistiju; da izbjegnete da Moj Sin bude uvrijeđen, oni koji nemaju mogućnost primiti Pričest na usta, osigurajte (nabavite) si laneni rupčić/maramicu (tal. fazzoleto di lino ) i sa istim primite Pričest i prinesite ju ustima bez da ju dodirujete rukama, spremite ga i uvijek koristite isti rubac/maramicu.
Volim vas djeco, uvijek ću biti uz vas. Blagoslivljam vas u ime Oca, Sina i Duha Svetoga. Amen!”

 

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.