Gospa je skrenula metak i spasila Ivana Pavla II pred očima cijelog svijeta!

Autor: Vjera

Atentat na Ivana Pavla II zapisan je u fatimskoj poruci

Na dan ukazanja Blažene djevice Marije, 64 godine nakon, dogodio se događaj koji je potresao cijeli svijet. Riječ je o atentatu na svetog Ivana Pavla II, tadašnjeg papu na kojeg su ispaljena čak četiri metka.
Na njega je pucao 23-godišnji Turčin Mehmet Ali Agca 13. svibnja 1981. godine na Trgu svetog Marka u Vatikanu. Teško ozlijeđeni Sveti Otac jedva je preživio. Operirali su ga punih pet sati.

Naime dok se vozio u otvorenom papamovilu, blagoslivljao i pozdravljao okupljeni narod te u trenutku dok je pomilovao dijete koje su roditelji digli prema njemu, odjednom su čelu zastrašujući pucnjevi.

Papa je pao na ruke svog osobnog tajnika. Pogođen je u trbuh, u desnu ruku i kažiprst. Papa je na veselje svijeta preživio, a da će netko pokušati ubiti poglavara Katoličke Crkve prorekla je Blažena Djevica Marija upravo u Fatimi. Naime, u trećoj fatimskoj tajni, govori se o stradanju čovjeka u bijelom, a atentat se dogodio baš na obljetnicu ukazanja Gospe u Fatimi.‘

‘Biskup u bijelom pogođen pada na zemlju’ – napisala je sestra Lucia de Jesus dos Santos koja je svjedočila Gospinom ukazanju 1917. godine.

Godinu dana nakon atentata, Papa je posjetio svetište Gospe u Fatimi u Portugalu. Htio je zahvaliti Gospi što ga je spasila. U Gospinu krunu stavio je jedan od metaka.

On je nakon atentata, u noći između 13. i 14. svibnja 1981. bio zaista na rubu smrti. Svi su bili uvjereni da će te noći Papa umrijeti, ali dogodilo se čudo. Proročanstvo se nije ostvarilo jer je intervenirala molitva vjernika i majčinski zagovor Marije. Papa je bio uvjeren u to.

Govoreći o viđenju „biskupa u bijelom“ koji pogođen pada, kardinal Angelo Amato je rekao je:- Majčinska ruka koja je skrenula metak kako ne bi ubio papu, pokazuje kako ne postoji nepromjenjiva sudbina i kako snaga molitve i vjere može utjecati na povijest. Molitva je snažnija od metka.

Čudesno preživljavanje svog prethodnika Papa Benedikt XVI. protumačio je kao dokaz da je dobro sposobno pobijediti zlo.

No, manje je poznato da je godinu dana  nakon atentata, u svibnju 1982. godine, Ivan Pavao II. u marijanskm svetištu u Fatimi, u trenutku kad je došao zahvaliti Gospi za spašeni život ponovno doživio atentat, za koji je javnost saznala  tek 2008. godine, tri godine nakon papine smrti.  Tog dana na papu je španjolski svećenik Juan Fernandez Krohn nasrnuo nožem i probio mu bok. Papa isprva nije osjetio bol sve dok nije došao u sobu kad je njegov tajnik msgr. Stanislaw Dziwisz na bijeloj reverendi primijetio krv. Pružena mu je liječnička pomoć, no papa je odlučio da se o ovom napadu ne izlazi u javnost.

Opet je čudesno spašen, a   da je papa Ivan Pavao II zaista bio u posebnoj milosti Gospe Fatimske dokaz je i poruka koju je od nje primio don Stefano Gobbi začetnik Svećeničkog Marijanskog pokreta, a kojemu Gospa govori da je Papa Ivan Pavao II, papa kojeg je upravo ona izabrala za svijet:

Tako govori:

“Papa Ivan Pavao II. je najveći dar, kojeg je moje Bezgrješno Srce izmolilo od Isusovog Srca za ova vaša vremena bolnog čišćenja.

To je moj Papa.

Ja sam ga oblikovala. U svakom sam ga trenutku vodila na putu njegove osobne posvete vašoj nebeskoj Majci, kojim je on poslušno išao, sa sinovskim predanjem i s velikim povjerenjem. On je značajan dio mog Plana.

On je Papa moga svjetla, koje je on ovih godina uspio proširiti u Crkvi i u svim dijelovima ovog čovječanstva kojemu se prijeti sa svih strana. Ja ga sama vodim na sve staze svijeta.

On me slijedi poslušnošću djeteta, hrabrošću apostola, žrtvom mučenika i sinovskim zanosom. Ovaj Papa je remek – djelo moje ljubavi i ima veliki zadatak da svima pokloni milost moje majčinske nježnosti.

Sada ga gledam s majčinskom strepnjom, dok moje Bezgrješno Srce ima biljeg duboke tjeskobe. Kolike opasnosti ga okružuju, kako su opasne zamke što mu ih moj Protivnik raspinje na putu!”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.