(FOTO) Pojavile se nebeske stube u kapeli u Novom Meksiku – čudo koje je zapanjilo svijet!

Autor: Vjera

Misteriozni graditelj došao nakon što su časne sestre molile svetog Josipa za izgradnju stuba!

Mistične pojave u kršćanstvu dokaz su da Bog djeluje i danas, da je naš Bog živi Bog koji čini čudesa po cijelom planetu u svim krajevima svijeta, u svakom trenutku!

Neke od tih pojava zaista zapanjuju ljude, jer ovaj svijet uz silan trud ne može naći objašnjenje za njihovo postojanje.

Takvo čudo dogodilo se u Novom Meksiku, točnije u kapelici Loretto.

Ovo čudotvorno stubište staro je 130 godina, a godišnje privlači i do 250 tisuća posjetitelja. Na prvu će vam se činiti da je ovdje u pitanju obična kapela s običnim stubama, no priča je itekako neobična.

Ova kapela izgrađena je krajem 19 stoljeća. Kad je kapela dovršena, časne sestre primijetile su da im nedostaju stube za galeriju.

Odlučile su moliti devetnicu svetom Josipu i tražile su od njega da im pomogne izgraditi stube, jer je sveti Josip bio stolar po zanimanju. Provele su 9 dana u molitvi, a zadnji dan na njihova vrata pokucao je potpuni stranac koji je rekao da je stolar i da će im on izgraditi stepenice.

Potpuno sam, bez ikakve ljudske pomoći ovaj misteriozni čovjek izgradio je predivne stube savršenim stolarskim zanatom. No, nije samo to.

Ove stube stoje same, bez centralnog i potpornog stupa, a stolar nije koristio niti jedan jedini čavlić, čak ni ljepilo i nitko ne zna kako je uspio izgraditi ovakvo nešto. Za svoj posao ovaj čovjek nije uzeo plaću. Časne sestre, vidjevši stepenice znale su da je u pitanju čudo svetog Josipa, kojeg je Isus poslao u kapelicu da riješi njihov problem sa stubama.

Od tada, stube su poznate u svijetu kao čudesne i postale su mjesto divljenja i hodočašćenja.

Kapelica Loretto krije misterij; do dana današnjeg nije se saznalo tko je, kako, i s kojim drvetom izgradio stepenice, i ne zna se kako one uopće stoje jer prkose svemu ljudskom. Nakon znanstvenog proučavanja ustanovljeno je da takvo drvo ne postoji nigdje u blizini.

Svi inženjeri, znanstvenici, arhitekti, stolari i drugi stručnjaci koji su stube pregledavali priznali su da je u pitanju čudo, jer nitko do sada nije mogao shvatiti kako je moguće da stubište stoji samo za sebe i od sebe, bez ikakve potpore.

Možda je zanimljiva i činjenica da čudesne stube broje točno 33 stepenice, odnosno broj Isusovih godina!

Leonard J. Saltiel

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.