fbpx

(FOTO) NADBISKUP PROGOVORIO O ČUDESNOJ SLICI ISUSA: Dokaz Kristova Uskrsnuća?!

Autor: Vjera

Vjeruje da pogled na ovu sliku može pomoći bolesnima diljem svijeta

Nadbiskup Georg Gänswein rekao je u nedjelju da slika poznata kao Sveto lice iz Manoppella prenosi “neusporedivu vijest” o Kristovom uskrsnuću.

Unatoč koroni nadbiskup Gänswein 17. siječnja otišao je u svetište u kojem se čuva jedno od najvećih čudesa na zemlji te je tamo služio svetu misu i dao do znanja da vjeruje u autentičnost slike. Napomenuo je da je njegova dužnost dovesti ovu čudesnu sliku svim bolesnim ljudima.

Slika za koju se vjeruje da je Isusovo lice u trenutku Uskrsnuća stoljećima impresionira svijet i prkosi modernoj znanosti. Veliki mistik Padre Pio vjerovao je da je upravo ova slika najveća milost i čudo koje imamo ovdje na zemlji.

Veličine je 17 x 24 centimetara, na komadu tkanine i nalazi se na glavnom oltaru crkve u Manoppellu, .

Znanstvena straživanja provedena na njemu i dan danas nemaju odgovor na pitanje kako je ova slika znastala jer na slici digitalnim skeniranjem potvrđena je svaka odsutnost boje ili traga boje te pigmenta. Također ono što je zbunilo istraživaće je činjenica da unatoč tome što na njoj nema boje lice za koje se vjeruje da je Isusovo, savršeno se vidi s obje strane slike kao fotografski slajd. Nadalje, ako se mijenja svjetlost u prostoriji na licu se događaju promjene i ono se ponaša kao da je živo. Ako se pak slika stavi pod jarko svijetlo, postaje potpuno prozirna i ne vidi se apsolutno ništa. Istraživaći kažu da slika ima značajke slike, fotografije i holograma ali da nije ništa od toga. Zaključak svih znanstvenih istraživanja nad ovom slikom je vrlo jednostavan: radi se o djelu koje – nije nastalo ljudskom rukom.
Također istraživanja su pokazala da ovo lice kao i lice s Torisnkog platna prikazuju istu osovu. Kad se postavi slika iz Monoppela preko slike iz Torisnkog platna 100 posto se podudaraju.
Nadbiskup Gänswein primijetio je da je u liturgijskom kalendaru ova nedjelja bila poznata kao “Omnis terra” prema latinskim riječima iz psalma 65: “Omnis terra adoret te, Deus, et psallat tibi!” (“Neka te cijela zemlja štuje i hvali, o Bože; neka pjeva u slavu tvoga imena.”)

Rekao je da je važno zapamtiti, budući da se koronavirus širi diljem svijeta, da je papa Inocent III donio ovu sliku bolesnima i siromašnima.
“Jer čitavom svijetu iznenada prijeti nevidljivi virus, svim kontinentima, bojama kože, nacijama i religijama – uistinu svim ljudima na ovoj zemlji, mladima i starima. Sav se svijet odjednom plaši bolesti i smrti zajedno,”, rekao je nadbiskup i dodao: “Stoga mi je bila sveta dužnost kao i velika radost doći danas, unatoč svim koronavirusnim preprekama, od Rima do Manoppella, gdje trenutačno nijedan hodočasnik ne može doći zbog pandemije. Morao sam doći i dovesti Sveto lice, barem putem televizijskih slika, što većem broju bolesnih i usamljenih ljudi. “

“Zbog toga vam još jednom zahvaljujem od sveg srca, kao i svim fratrima kapucinskog reda i svim građanima Manoppella, na dragocjenoj privilegiji da ovdje slavim svetu Euharistiju,a sve bolesnike i patnike cijele zemlje, pod milosrdnim pogledom Kristovim: ‘Evo Jaganjca Božjeg, evo onoga koji oduzima grijehe svijeta!’ – kazao je nadbiskup.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.