fbpx

Egzorcist posvjedočio: ‘Prestanite izgovarati TO ime!’

Autor: Vjera

Nikada ne smijete izgovarati ovo ime ovako

Ovo je svjedočanstvo svećenika i egzorcista Stephena Rossettija o imenu nad svakim imenom. Egzorcist upozorava na upotrebu ovog imena uzalud ili još gore kao psovku. Također svjedoči o izgonu i reakciji demona na to ime:

“Usred našeg obreda egzorcizma iz usta opsjednute osobe izbio je poklič: “Prestanite izgovarati to ime!” Govorili smo sveto Isusovo ime i doista, to je dolazilo do demona. Mrzili su to čuti. Dakle, shvaćajući da ga mrze, govorili smo to još više, iznova i iznova. Isuse, Isuse, Isuse.

Ime Isusovo je sveto. Nikada se ne smije koristiti uzalud ili kao ružna riječ. Ovo bi bilo poput bacanja nečega svetog u blato. “U Isusovo ime treba se saviti svako koljeno, i onih na nebu, i na zemlji, i pod zemljom” (Fil 2,10). Često citiram ovaj odlomak usred obreda i ističem frazu „ispod zemlje“. Čak je i u paklu Isusovo ime svemoguće i svako se koljeno mora saviti.

Na zemlji Isusovo ime ima moć istjerivanja demona. Kao što kaže Obred egzorcizma, „In nomine Domini nostri Iesu Christi eradicare et effugare ab hoc plasmate Dei“, što je, „U ime našega Gospodina Isusa Krista: iščupajte se i maknite se od ovog stvorenja Božjeg“. Koliko je svetaca umrlo s Isusovim imenom na usnama! Ali za demone je Njegovo ime mučenje ili, uistinu, čisti pakao.”

Izvor: catholicexorcism.org

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.