DON JOSIP RADIĆ RAZOTKRIVA PANDEMIJU: Evo zašto ju je Bog dozvolio!

Autor: Vjera

Ova pandemija je opomena ali i milost

Bog je gospodar povijesti i ima plan baš za svaku osobu kako da je provede kroz ovaj svijet u vječnost. Budući da je to istina i da to znamo onda se pitamo koje je mjesto ove drame, ove sadašnje pošasti ove suvremene kuge ,ovih dramatičnih događanja, koje je mjesto toga u Božjem planu? Bog nije i ne može biti uzrok ove patnje i tog zla. Jer on je svemogući dobri Otac. Međutim Bog dopušta da čovjek ovo prolazi. Tek na kraju kad budemo Boga gledali u lice bit će nam jasno sve, odnosno zašto. Zašto se taj potres događa u gradu koji predsjeda Europskom unijom? To je također znakovito.  Nećemo saznati tko stoji iza pojave virusa ali pouzdano znamo da ovi događaji nose važnu Božju poruku.

U najširem smislu ovo je kušnja za cijeli svijet. To znači da je to nešto što prožima naš život na svaki način. To je narav našeg života jer smo slobodna bića. Sloboda koju imamo čovjeka čini bićem koje je kušano. Tako je od početka svijeta i to je dio Božjeg plana za svakog čovjeka. To je ispit, provjera, odgoj. Kušnja otkriva sve što se u nama krije, našu bijedu ali i naše darove, kao i slabosti. To je dobro i to je prilika za rast!

Pandemija je također trenutak istine za svakog čovjeka vjernika i cijeli svijet. Kako kaže pismo bit ćemo vagnuti na testu. Ovo je trenutak kad ćemo biti vagnuti. To su trenutci kad smo pozvani zastati i zapitati se na čemu to mi gradimo život i sreću. Jedan ljudski život može biti sagrađen na laži ili na Bogu. To se ne vidi dok ne dođe neka kušnja. Bez oluje i bez kušnje mi ne možemo testirati na čemu smo sagradili život. Razlika ove kušnje od drugih osobnih je što je ovo globalna kušnja i globalna poruka za svijet. Pandemija razotkriva kakvi smo ljudi. Jesmo li oni koji su spremni herojski služili ili smo sebični kao i uvijek. Mi stajemo pred sada Boga i sagledavamo što je u nama.

Pandemija razotkriva i našu vjeru, naše umišljenosti, poziva nas da zastanemo i upitamo se koji je to plod pričešćivanja u našem životu. Živimo u vremenu kad nam je to uskraćeno ali ovaj trenutak nam daje mogućnost da se upitamo koliko su dosadašnje pričesti promijenile naše živote? Nebrojeno je puno svetogrdnih pričesti bilo kroz sve ovo vrijeme. Sad je trenutak da se zapitamo kakvo je naše srce koje prima Isusa?

No, prije svega je ova pandemija opomena da se probudimo i da progledamo i da vidimo da se ovaj svijet jako udaljio od Boga i da korona virus nije jedini problem ovog svijeta. Bezbroj je problema. Mnogi su članovi crkve daleko od Boga. Također, ovo je opomena koja viče, da nam je smrt blizu. Ova nevolja je opomena da postanemo svjesni da smo smrtni ali i da imamo Boga koji nas ljubi. Ova pandemija je milost i poticaj da se vratimo Bogu,  – neke su od poruka koje je don Josip Radić uputio Hrvatima.

Poslušajte:

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.