Djevica Marija čovječanstvu na veliki petak: Gledam Crkvu, ponavlja se  žalosna muka

Autor: Vjera

S vama sam u času bolne muke koja se ponavlja za vas...

Stigao je veliki petak, najtužniji dan u životu svakog kršćanina. Isus prolazi zastrašujuću muku, krv se Njegova prolijeva po drvetu križa. Ono što je Isus doživio na kalvariji doživljava i cijela njegova crkva. Sve, od Judine izdaje do predaje, suđenja, bičevanja, a osjeti se, da se bliži i razapinjanje te smrt….To je najavila i Blažena Djevica Marija preko svećenika don Gobbija u mnogo svojih poruka, a posebno i u ovoj danoj na Veliki petak:

Nema onih koje je Isus nasitio svojim kruhom; nema bolesnika koje je ozdravio…

“Predragi sinovi, dođite sa mnom na Kalvariju da biste proživjeli tužni čas muke i smrti mog Sina Isusa. Kako teško ide prema Golgoti, noseći na ranjenim ramenima svoje teško mučilo. Kako je daleko glas njegovog trijumfa; ‘Hosana Sinu Davidovu. Blagoslovljen koji dolazi u ime Gospodnje.’
Umjesto grančica palmi i maslina, tu su koplja vojnika; umjesto bučnog pozdravljanja naroda, vika i uvrede krvnika; umjesto radosne dječje pjesme, plač vjernih žena; umjesto kraljevskog hoda, teško nošenje Križa. Nema onih koje je Isus nasitio svojim kruhom; nema bolesnika koje je ozdravio; nema grešnika koje je poveo putem dobra; nema apostola koje je izabrao da budu njegovi svjedoci. Ali zato je njegova Majka ovdje, a pokraj nje ljubljeni Ivan, koji predstavlja sve vas, predragi sinovi.
Cjelivajmo zajedno njegove rane; skupimo zajedno njegovu Krv; zatvorimo njegove duboke rane; osvježimo njegovu okrvavljenu kosu; obrišimo njegovo popljuvano i izudarano lice; očistimo njegovo izmučeno Tijelo; pijmo Krv i vodu koje su potekle iz njegovog probodenog Srca. I živimo trajno u duši njegovu žalosnu muku.

Ne dozvolite da vas obuzme žalost i strah

Ta se njegova žalosna muka ponavlja u ovim posljednjim vremenima, kad je velika kušnja nadošla za cijeli svijet. Ponavlja se njegova teška muka za Crkvu, njegovo mistično Tijelo. I ona je pozvana da uđe u Getsemani njegove agonije; i ona pozna izdajnički poljubac, odmetništvo i napuštanje od svojih; i ona mora okusiti svu gorčinu svog kaleža; i ona je vrijeđana, bičevana i okrunjena trnjem; i ona pozna osudu i sramotu mnogih; i ona je razapeta i žrtvovana, da bi se ostvario plan nebeskog Oca. Ponavlja se njegova teška muka za vas, moji predragi sinovi. Zato vas već dugo zovem da svojom posvetom uđete u Getsemani mog Bezgrješnog Srca. Da bih vas pripremila za vaše svećeničko žrtvovanje i da bih vam dala snagu da nastavite svoj put, bez straha, prema Kalvariji svog mučeništva, sa mnom, žalosnom Majkom, koja sam vas rodila podno Križa na kojem je ubijen moj Sin Isus. Vrijeme vaše bolne muke već je stiglo. I vi ćete biti progonjeni i izudarani, odbijani i osuđivani, zatvarani i ubijani. Ali ne dozvolite da vas obuzme žalost ili strah. Ja sam s vama kao što sam bila pod Križem. S vama sam u času bolne muke koja se ponavlja za vas, moji predragi, jer i danas pod Križem Ja vršim svoju ulogu Majke novih vremena, koja se rađaju od vaše bolne muke.”

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.