Crkva opet izopćila bivšeg duhovnika vidioca iz Međugorja i upozorila na ovo

Autor: Vjera

Vlašić ne smije sudjelovati ni na koji način kao služitelj euharistijskog slavlja ili u bilo kojoj drugoj crkvenoj ceremoniji

Kongregacija za nauk vjere obavijestila je biskupa Brescie da je obznanila dekret o izopćenju bivšeg duhovnog vođe međugorskih vidjelica Tomislava Vlašića . O prijamu pisma Kongregacije za nauk vjere u petak je informirao brešanski biskup Pierantonio Tremolada. Proteklih godina u biskupiji Brescie i na drugim mjestima Vlašić je nastavio obavljati svećeničke aktivnosti premda je već 2009. bio isključen iz Crkve. Vlašić se obraćao vjernicima ili na konferencijama ili preko weba govoreći im da je svećenik Katoličke crkve te je slavio i sakramente koji nisu valjani, čime je izazvao pomutnju, piše Večernji.

“Vlašić ne smije sudjelovati ni na koji način kao služitelj euharistijskog slavlja ili u bilo kojoj drugoj crkvenoj ceremoniji. U slučaju da gospodin Vlašić bude imao namjeru sudjelovati u euharistijskom slavlju ili bilo kojem činu javnog kulta, mora biti udaljen ili se mora prekinuti liturgijsko djelovanje”, obznanila je brešanska biskupija navode iz dekreta Kongregacije za nauk vjere.

Naime, ovaj svećenik ujedno i bivši duhovnik tada djece vidioca iz Međugorja jedan je od težih kamenova spoticanja za Međugorje. Polovicom osamdesetih godina Vlašić je bio udaljen iz Međugorja jer je imao sina s časnom sestrom. Stigao je u Italiju 2005. i osnovao privatnu udrugu vjernika nadahnutu međugorskim fenomenom. Ta udruga je zatražila 2006. i dobila od tadašnjeg brešanskog biskupa Giulia Sanguinetija dozvolu da otvori sjedište u mjestu Ghedi. No, već dvije godine kasnije Kongregacija za nauk vjere usvojila je prve disciplinske mjere protiv Vlašića i njegove udruge jer se nije pridržavao katoličke doktrine. Vlašić je 2009. formalno isključen iz svećeničkog statusa dekretom pape Benedikta XVI. te je izbačen i iz franjevačkog reda. Danas Vlašić koji ima i svoju web stranicu govori da ga je Bog izabrao da evangelizira druge planete, a koliko vidimo i glumi svećenika. U vrijeme dok je duhovno vodio vidioce navodno ih je nagovarao da izmišljaju neke poruke te ih duhovno zbunjivao.

To sve naravno nije potvrda da je Međugorje izmišljeno, dapače, govori o velikom duhovnom napadu na vidioce koji su bili izloženi napadu i preko samog svećenika koji ih je trebao voditi  u istini.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.