APOKALIPSA EUROPE!  I  U OTKRIVENJU PIŠE zašto je Notre Dame pala!

Autor: Vjera

Sve je prorokovano, tko ima oči neka vidi....

Jedna od najljepših crkava svijeta je uništena pred očima svih naroda. Presveta, prepuna vjerskih tišina i otajstava koja su pripadala, nama Djeci Božjoj.  Ona je pala. I iako će se govoriti o raznim teorijama, tko, što, kako, sigurno je da je Bog dopustio da ova veličanstvena katedrala kao simbol Božje prisutnosti među nama gori, i izgori. Stoga ne bismo trebali žalovati nad ovom građevinom, nego vidjeti što nam Bog time želi poručiti. A jasno je, posve, onome koji vidi.

Ove stravične scene katedrale u plamenu mogli smo gledati svaki dan do današnjeg dana ali nismo vidjeli ništa. Nismo htjeli.  Taj isti plamen uništenja Boga u Europi,  gorio je svaki dan. I ne, nisu ga potpaljivali teroristi, nego mi sami, svojim zlodjelima.

Sva ta presveta otajstva vjere koja stanuju u crkvama, ljudi Europe su napustili, upropastili i odbacili.   Bog je dozvolio da vidimo svoja srca u tom plamenu. Nije izgorjela samo katedrala, ona je simbol Boga u nama, u cijeloj Europi koja je odbacila Stvoritelja.

Zar se ovo trebalo dogoditi da bi kršćani Europe molili? Zar se ovo trebalo dogoditi da shvatimo sve što imamo u ovom svijetu, sva bogatstva i sve ljepote, može nestati u trenu?  Zar nismo vidjeli da ubijamo Boga, sve do sada?

U biblijskoj knjizi Otkrivenja zapisano je ono što se sinoć dogodilo. Napustili smo našu prvu ljubav, i svjedočimo tragičnim posljedicama. Tko ima oči, neka vidi!

„Ali imam protiv tebe: prvu si ljubav svoju ostavio. Spomeni se dakle odakle si pao, obrati se i čini prva djela. Inače dolazim k tebi i uklonit ću tvoj svijećnjak s mjesta njegova ako se ne obratiš. Tko ima uho, neka posluša što Duh govori crkvama! Pobjedniku ću dati jesti od stabla života koje je u raju Božjem”

(Otk 2, 4-5.7).




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.