Flickr

Drevna pobožnost uoči Božića! Nije se još čulo da ova molitva nije uslišana

Autor: Vjera

Pobožnost je pokorila svijet a molili su je i sveci kojima nikad ništa nije odbijeno

U Europi, prema jednoj drevnoj tradiciji, kada se je htjela dobiti neka milost od Majke Božje, običavalo se je moliti tisuću Zdravo Marija uoći nekog Marijinog blagdana ili na sam dan. Plodovi i milosti koji su se dobivali preko te pobožnosti bili su veliki tako da se je ta pobožnost brzo proširila u prošlim stolječima u svim zemljama katoličke vjere. Nije se još čulo da netko tko je ustrajao nije izmolio milost koju traži.

Pobožnost se veže uz svetu Katerinu Bolonjsku koja je molila uvijek 1000 Zdravo Marija na Božićnu noć u noći na 25 prosinca 1445. Dok je molila i razmišljala o Isusovom rođenju ukazala joj se je Djevica Marija i pružila joj malog Isusa. Katerina ga je držala u naručju “peti dio sata” kao što je sama rekla. To je bio dar izmiljene joj milosti za koju je molila. U spomen tog događaja, kćeri Sv. Katerine u samostanu (klauzuri) Corpus Domini u Bologni, svake godine do dana današnjeg um svetoj noći ponavljaju 1000 Zdravo Marija, pobožnost koju su prihvatili i vjernici.

Da bi se olakšala ta pobožnost 1000 Zdravo Marija može se i ovako moliti:

40 Zdravo Marija svaki dan u 25 dana prije Svete Božićne noći tj. od 29 studenog do 23 prosinca. Ili njih tisuću u jednom danu, ili kako si već sami podijelite kroz dane do Božića.
Sv. Faustina Kowalska, čitamo u njezinom dnevniku, poznavala je tu pobožnost, ali i Sveti Padre Pio koji je svaki danmolio 30 krunica: više od tisuću Zdravo Marija, a poznato je da mu gotovo niti jedna milost nije odbijena.

Sjetimo se Isusove prispodobe o udovici koja je stalno dosađivava sucu Lk 18, 1-5.

Probajte, Marija ne odbija!




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.