foto: public domain

‘Dolazi vrijeme luđaka i svaki koji to nije…’ Moćno proroštvo sv. Antuna pustinjaka nikad aktualnije

Autor: Vjera

Rodio se oko 250. godine u Egiptu, a sa dvadeset je godina, s mlađom sestrom, ostao bez roditelja.

Dok se jednoga dana molio u crkvi osjetio je poticaj: „Ako hoćeš biti savršen, idi prodaj što imaš i podaj siromasima te dođi i slijedi mene!“


Zbrinuvši sestru u jedan dom razdijelio je zemlju i novac siromasima te počeo pokornički život kao pustinjak.

Za vrijeme progona kršćana u Aleksandriji, usprkos životnoj pogibli, pomagao je uhvaćenim kršćanima. Bolesnima je prao i zamatao rane i pokapao ubijene.

Kasnije se još dublje povukao u pustinju gdje je imao maleni vrt čijim se plodovima hranio. Dolazio mu je sve veći broj monaha kojima je bio savjetnik i učitelj te su mnogi ostali kod njega. Iako je živio udaljen od svijeta na sve se strane pročulo o njegovoj svetosti pa su mu odasvud dolazili po savjet i utjehu.

Njegova čuvena proročka izjava o budućem vremenu danas se ostvaruje:

“Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.