fbpx

‘Dolazi strašni uragan…’ Ovom redovniku je Gospa otkrila zašto se Crkve zatvaraju!

Autor: Vjera

Kad vidite Župnike protjerane sa svojih mjesta i svedene na siromašne kuće, kad vidite svećenike lišene cijelog posjeda, kad vidite da je vanjska veličina ukinuta

Sluga Božji, otac Dolindo Routolo u Hrvatskoj poznat po predivnoj objavi primljenoj od Isusa (“Isuse misli ti”) bio je čudotvorac i usnik Duha Svetoga. Ponudio se kao duša žrtve za čovječanstvo i bio je potpuno paraliziran posljednjih deset godina svog života. Kandidat je za proglašenje blaženim, a Katolička crkva dodijelila mu je titulu “Sluga Božji”. Ovaj je skromni svećenik imao izvanredne komunikacije s Isusom tijekom svog herojskog života, koji je bio posve posvećen Bogu i Majci Mariji. Sebe je nazivao “Madonninim malim starcem”, a krunica mu je bila stalni suputnik. Padre Pio mu je jednom rekao, “Čitav je raj u tvojoj duši.”
Očevo ime “Dolindo” znači “Bol”, a život mu je bio prepun iste. Kao dijete, tinejdžer, sjemeništarac i svećenik, doživio je poniženje, ostvarenje proročkih riječi biskupa koji mu je rekao: “Bit ćeš mučenik, ali u svom srcu, ne svojom krvlju.”
U svojoj dubokoj poniznosti vlč. Dolindo je mogao čuti Božje riječi. Čak i sa svojim tako skrivenim životom, bio je jedan od velikih proroka prošlog stoljeća. Na razglednici je 1965. godine biskupu Hnilici napisao da će novi Ivan herojskim koracima ustati iz Poljske kako bi razbio lance izvan granica koje je nametala komunistička tiranija. Ovo se proročanstvo ostvarilo u papinstvu svetog pape Ivana Pavla II.
U svojoj silnoj patnji vlč. Dolindo je postajao sve više i više Božje dijete koje je živjelo u cjelovitom samo-prinošenju Nebeskom Ocu. “Totalno sam jadan, jadno ništa. Moja snaga je moja molitva, moja vođa je volja Božja kojoj dopuštam da me uhvati za ruku. Moja sigurnost na neravnom putu je nebeska majka, Marija.”
Evo i poruke koju je primio od Nebeske Majke, 1921 god:
“Jedino Bog! (Dio solo)
To sam ja, Marija Bezgrješna, Majka milosrđa.
Ja sam ta koja vas moram vratiti natrag k Isusu, jer svijet je tako daleko od Njega i ne može pronaći put natrag, tako pun bijede! Samo velika milost može svijet podići iz ponora u koji je pao. O, moje kćeri, (upućeno Routolovim duhovnim kcerima) ne uzimate u obzir u kakvom je stanju svijet i što su duše postale! Zar ne vidite da je Bog zaboravljen, da je nepoznat, da se stvorenje idolizira?
…Zar ne vidite da Crkva propada i da je svo njezino bogatstvo pokopano, da su njezini svećenici neaktivni, često loši i rasipajući Gospodnji vinograd?
Svijet je postao polje smrti, nijedan ga glas neće probuditi ako ga velika milost ne podigne. Stoga, moje kćeri, morate izmoliti to milosrđe obraćajući se meni koja sam njegova Majka: “Zdravo Sveta Kraljice, Majko milosrđa, živote, slasti i ufanje naše!”
Prvi oblik milosrđa potreban ovoj siromašnoj zemlji, a prije svega Crkvi, je pročišćenje. Ne budite prestravljeni, ne bojte se, ali potrebno je da strašni uragan pređe najprije iznad Crkve, a zatim i svijeta!
Crkva će se činiti gotovo napuštenom i svugdje će je napustiti njezini službenici… čak će i crkve morati zatvoriti! Gospodin će svojom moći slomiti sve lance koji je sada vežu [Crkvu] na zemlji i paraliziraju je!
Zanemarili su Božju slavu zbog ljudske slave, zbog zemaljskog prestiža, zbog vanjske pompe i svu će tu pompu progutati strašni, novi progoni! Tada ćemo vidjeti vrijednost ljudskih prerogativa i kako bi bilo bolje osloniti se samo na Isusa, koji je istinski život Crkve.
Kad vidite Župnike protjerane sa svojih mjesta i svedene na siromašne kuće, kad vidite svećenike lišene cijelog posjeda, kad vidite da je vanjska veličina ukinuta, recite da je Kraljevstvo Božje neizbježno! Sve je ovo milost, a ne zlo!
Isus je želio vladati šireći svoju ljubav i toliko su ga često u tome sprječavali. Stoga će raspršiti sve što nije njegovo i udarit će svoje službenike kako bi, lišeni svake ljudske potpore, živjeli u Njemu i samo za Njega!
Ovo je istinsko milosrđe i neću spriječiti ono što će se činiti preokretom, ali što je veliko dobro, jer ja sam Majka milosrđa!
Gospodin će započeti sa Svojom Kućom (Crkvom) i odatle će ići u svijet …

Izvor: izdavačka kuća Kyrios


Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.