Danas možeš primiti nešto veličanstveno: Jedno od dva posljednja oružja protiv Sotone

Autor: Vjera

Ako nisi, učini ovo danas

Marija se ukazala u Fatimi, u Portugalu,1917.g. sestri Luciji i pokazala svoje srce ovijeno trnjem i uputila riječi: Imaj sažaljenja prema Srcu svoje Presvete Majke, izbodeno trnjem, što ga svaki trenutak u njega zabadaju nezahvalni ljudi, a nema nikoga tko bi ga pokorom izvlačio!
Barem ti me pokušaj utješiti i poruči da svima onima koji se u pet prvih subota u mjesecu zaredom ispovijede, pričeste, izmole krunicu i 15 minuta ostanu sa mnom u razmatranju o otajstvima krunice, a s nakanom da mi pruže zadovoljštinu, obećajem svoju prisutnost u času smrti i sve milosti koje su im potrebne da spase dušu!

Pet subota, a ne sedam ili devet, jer postoji pet oblika uvreda i psovki koji se nanose Bezgrešnom Srcu Marijinu: psovke protiv Bezgrješnog začeća, psovke protiv njezinog Djevičanstva, psovke protiv Božanskog majčinstva, zajedno s odbijanjem da je se prizna za Majku svih ljudi; javni pokušaji usadjivanja u srca djece ravnodušnost, prijezir i konačno mržnju prema ovoj Bezgrješnoj majci i direktno vrijeđanje Srca Marijina na Njenim svetim slikama.

Ova pobožnost sastoji se u tome, da se onog dana vjernici:
ispovijede i pričeste;
izmole jedno otajstvo svete Krunice (5 desetica);
razmatraju četvrt sata o otajstvima svete Krunice;
da imaju nakanu dati zadovoljštinu Bezgrješnom Srcu.

Tko obavlja ovu pobožnost može dobiti potpuni oprost

Zanimljivo je da je sv. otac Papa Pio X. dana 13. lipnja 1912. potpisao odredbu kojom je poticao vjernike, da u duhu zadovoljštine, za mrske psovke protiv Marijina uzvišenog Imena i Njezina dostojanstva pristupe svetoj ispovijedi i svetoj pričesti svake prve subote u mjesecu. Onima, koji budu osim toga vršili djela kojima će posebno častiti Mariju i koji budu molili na nakane sv. Oca, Papa je podijelio potpuni oprost, koji se može namijeniti i dušama u čistilištu.

Blažena Djevica je u Fatimi potvrdila dakle izbor i odluku Namjesnika Njezina sina na zemlji samo je potanje odredila koja se dobra djela moraju vršiti. I to je učinila pet godina kasnije (13. lipnja 1917. za drugog ukazanja).

Posveta Njenom Bezgrešnom Srcu toliko je važna da je Gospa poručila da je to jedno od dva posljednja oružja za spasenje svijeta i da drugih neće biti.




Sestra Lucija je rekla sljedeće:

„Ona (Gospa op.a) je rekla meni i mojim rođacima da je Gospodin odlučio dati svijetu dva posljednja sredstva (lijeka) protiv zla, a to su sveta Krunica i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu!
Ovo su dva posljednja moguća lijeka što znači da neće biti drugih!“

Zato, ako želiš taj lijek, to sredstvo pobjede, posveti se sada, i obnavljaj ovu posvetu Njezinom Bezgrešnom Srcu svaki dan. Tada ćeš moći iz Njezina srca slijediti Krista, onako kako On to uistinu želi – do trijumfa!




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.