fbpx
pixabay

Čudo u Španjolskoj: Svećenik posumnjao u prisutnost Isusa na svetoj misi, provrla krv iz kaleža i prolila se po oltaru

Autor: Vjera

Što su euharistijska čuda? Isus je kroz povijest Katoličke Crkve nedvojbeno dokazao da je uistinu prisutan u Svetoj Euharistiji. Zašto nam je to morao dokazivati?

To je zato što su u određenim razdobljima u povijesti postojale hereze koje su poricale Stvarnu prisutnost u sakramentu Svete Euharistije. U drugim su prilikama neki svećenici sumnjali u stvarnu Isusovu prisutnost u Svetoj Euharistiji.

A u nekim drugim su prilikama Svetu Euharistiju zlorabili i vjernici i nevjernici.


Ono što slijedi je jedno od preko 130 euharistijskih čuda koja su se dogodila kroz povijest Katoličke Crkve. Svi su oni dobili puno odobrenje Katoličke crkve.

Heretičke doktrine koje su poricale stvarnu Isusovu prisutnost u euharistiji počele su se širiti cijelom Europom u jedanaestom stoljeću. Svećenik Ivorre, Bernat Oliver, također je sumnjao u stvarnost transsupstancijacije. Dok je slavio misu, iznenada se dogodilo čudo >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.