foto: screenshot/youtube

Čudesne pojave na Malti: Kipovi koji se pomiču, slike i svetišta uzrok su nebrojenih milosti i ozdravljenja

Autor: Vjera

Malta, jedna od najranijih kolijevki kršćanstva, dom je vrlo posebnih čudotvornih slika

Novi zavjet govori vrlo malo, gotovo ništa, o tome kako je Isus izgledao. Ne govori ništa ni o izgledu apostola, kao ni o izgledu Marije. Nijedno od četiri evanđelja fizički ne opisuje Isusa, njegove sljedbenike ili njegovu majku. No, kršćanska ga je tradicija ipak predstavljala različitim ikonografskim uzorima, a marijanske ikone stare su koliko i samo kršćanstvo

Neke od slika koje  umjetnici napravili tisuće (ako ne i milijuni) kršćana diljem svijeta smatraju čudesnima. Malta, jedna od najranijih kolijevki kršćanstva, dom je vrlo posebnih čudotvornih slika.

Kršćanska tradicija pripisuje Luki mnogo različitih talenata, a jedan od njih je da je autor prvog Marijinog “portreta”. Ovo ne bi trebalo biti iznenađenje. Lukin talent kao kroničara je neosporan (potrebno je samo pročitati Djela apostolska ), a njegovo Evanđelje je poznato kao najknjiževnije od sva četiri.

Ali istočne crkve također ga smatra izvornim “ikonopiscem”, odgovornim za “pisanje” prve ikone Blažene Djevice Marije. >>> vidjeti prvi portret Djevice Marije i ostale čudesne slike i kopove na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.