fbpx
foto: screenshot/youtube

Čudesa Majke Esperanze koju je papa Franjo proglasio blaženom su šokantna: Priča se da je ozdravljala, levitirala, imala stigme i ukazanja, a ovo je rekla o vjeri

Autor: Vjera

Čudesni život samozatajne časne iz Madrida

Često čujemo nepovjerenje da Bog više ne podiže svece kao u prethodnim stoljećima, niti daje nadnaravne darove kao što su imali sveci poput Padre Pija, svete Katarine Sijenske, svete Gemme Galgani, svetog Antuna Padovanskog.

Ali to nije tako, jer smo do prije četiri desetljeća, među nama imali mističarku koja je imala velike darove kao i Padre Pio.

Ovdje ćemo govoriti o blaženoj Majci Esperanzi, redovnici koja je živjela u našem prozoru vremena, s impresivnim nadnaravnim darovima, koju svijet tek treba upoznati, jer nam daje milost da s njezinim životom iskusimo nadnaravni sjaj neba.


Blažena Majka Esperanza rođena je u Španjolskoj kao María Josefa Alhama Valera, a utemeljila je Kongregaciju slugu milosrdne ljubavi u Madridu kasnih 1930-ih. Zemlju je napustila u dobi od 90 godina, 8. veljače 1983. u Collevalenzi. Papa Franjo ju je 31. svibnja 2014. proglasio blaženom.

Sagradila je čudotvorno svetište milosrdne ljubavi u mjestu Collevalenza, samo 120 km od Rima, na brdu iznad grada Todija. Tamo postoje dva izvora vode s ljekovitim svojstvima, i iako je rečeno da je nemoguće da na toj planini postoji vodena žila, voda ipak izvire. Mjesto često uspoređuju s Lurdom zbog brojnih ozdravljena.

Majka Esperanza kao da je ženska verzija Padre Pija, a čak su radili zajedno bilocirajući se kako bi pomogli drugima. Ona je živjela u neprekidnoj ekstazi, krvavo se znojila, imala je dar bilokacije, umnažanje hrane, česte napade đavla, posjete duša u čistilištu, vizije i ukazanja, neobjašnjive pričesti, proročanstva, čitanje savjesti, dar ozdravljenja, stigme i ispuštala je nadnaravni miris svojstven brojnim svetim – ruža. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.