foto: wikimedia

Čuda sv. Margarete Marije, redovnice koja je primila ‘najstrašnije’ viđenje Isusa

Autor: Z. K.

Nije ishitrena hiperbola reći da je sveta Margareta Marija Alacoque dobila najstrašnije viđenje koje se može pokazati običnom čovjeku.

U njezinom kratkom životu,  doživjela je 43 godine,  Isus joj je otkrio svoje Presveto Srce i poučio Margaretu Mariju kako mi obični ljudi možemo štovati Njegovo Srce. Isus je poslao atom svog Srca u srce Margarete Marije, tako da je najmanji djelić Njegove Krvi imao dom u njezinom vlastitom pulsirajućem srcu.


Iako uzvišena otkrivenja koja je Isus dao Margareti Mariji uvijek moraju biti u središtu pozornosti, možemo se zadržati na čudima koja je Margareta Marija činila dok je bila živa.

Živjela je u 1600. i još za života stekla reputaciju čudotvorke, a sada je divna zagovornica na nebu, zbog čega je slavimo 16. listopada na dan koji je određen kao njezin blagdan.

Prvo se prisjetimo da su prve godine Margarete Marije u samostanu bile vrlo teške i da ju je njezina poglavarica gorko prezirala. Ali pred kraj njezina života, mržnja koju su druge sestre gajile u svojim srcima prema njoj preobrazila se u ljubav.

Njezin biograf Jean Joseph Languet oduševljeno piše, “njezino strpljenje i poniznost pobijedili su nad svime, a Sin Božji promijenio je srca koja su počela poštovati Njegovo.” Ostale sestre – iza leđa Margaret Marije – počele su skupljati predmete koje je koristila. U biti su gomilali njezine relikvije, a posjetitelji samostana su tražili komadiće njezine kose.

Posveta obitelji Srcu Isusovom za koju je Isus obećao vječnu zaštitu!

Habit kao sredstvo ozdravljenja

Margareta Marija bila gospodarica novakinja u svom samostanu. Jedna mlada žena postala je postulantica i bila je tamo samo nekoliko dana kada je sjekirom ranila nogu. Sjekla je drva sjekirom koja ju je pogodila umjesto u drvo, i toliko se bojala da će je druge časne sestre smatrati nesposobnom da je sakrila svoju ozljedu. Nije bilo mudro skrivati ​​činjenicu da joj je sjekira zarezala nogu i da je osjećala užasne bolove. Ali joj je dano nadahnuće da ako dotakne crni habit Margarete Marije da će čudesno ozdraviti.
Tako se prišuljala iza Margarete Marije i dotaknula guste tamne nabore vune i odmah je ozdravila. Treba naglasiti da je mlada postulantica čula i za druge ljude s teškim bolestima koji su ozdravili nakon što su dotakli habit Margarete Marije.

Kad je mlada postulantica rekla Margareti Mariji da je užasna rana nestala s njezine noge, Margareta Marija je bila uznemirena zbog toga. Crna haljina koju je nosila bila sredstvo čuda i molila je mladu postulanticu da to drži u tajnosti. Na sreću, postulantica se nije mogla suzdržati i svjedočila je svima.

AKO ŽELIŠ SRCE KAO ŠTO JE ISUSOVO: Moli ovu čudesnu krunicu!

Paraliza svećenika i vjera u zaziv Presvetom Srcu

Nadalje, bio je jedan vrlo svet svećenik koji se smrtno razbolio. Oni koji su ga njegovali mislili su da je na rubu smrti. Bilo je to 1600-ih i medicina nije bila tako napredna. Čovjek kao da je u stisku moždanog udara. Izgubio je svaki osjećaj i nije se mogao pomaknuti. Također, pluća su mu bila puna tekućine i gušio se. Nije postavljena adekvatna dijagnoza, ali su mu zubi bili stisnuti i morali su mu slomiti zub da bi mogli špricati neki lijek. Margaret Mary je zamoljena da se pomoli za njega, a nakon što je to učinila, dala je ovu uputu: da mu se da malo vode u koju su umočili poruku koju je napisala.
Bilješka je imala rukom ispisan zaziv Presvetom Srcu. Margaret Marija imala je dar proricanja i uvjeravala je sve da će se mladi svećenik potpuno oporaviti, što je bila hrabra izjava u svjetlu njegove potpune paralize.

Tek što je svećeniku u usta stavljena voda koju je dotakla ceduljica, potpuno se oporavio. I nastavio je poučavati druge o Presvetom Srcu s takvim žarom da su se riječi Margarete Marije u potpunosti obistinile. Svećenikov brat kasnije je dao iskaz pod prisegom u prilog tezi da je čudo spasilo ovog mladog svećenika od ranog groba.

Tjeskoba i sveta Pričest

Bila je jedna sestra koja je patila od strašne tjeskobe. Povjerila je svoju duševnu bol Margareti Mariji koja je čula od Gospodina kako će se okončati nevolje ove žene. Margareta Marija rekla je sestri da Isus želi da ga više voli i da mu više vjeruje. Zatim je uputila sestru: “Posebno, On želi da se ne suzdržavate od svete pričesti.” Sestra je propustila primiti Euharistiju. Ali počela je često primati Svetu Pričest i njezina je tjeskoba nestala i bila je ispunjena mirom.

Smrtna tjeskoba! Isus je dao šest obećanja svima koji budu molili i promicali ovu molitvu

Proricanje

Margareta Marija je postala šire poznata po svom daru čitanja budućih događaja >>>više na vjera.hr

Zapanjujuće riječi Isusa o posljednjim vremenima: Otkriva kako će se spasiti izabrani

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.