foto: snimka zaslona/youtube

Četiri savjeta svećenika kako se pripremiti za slavni dolazak Isusa: ‘Mogao bi doći uskoro’

Autor: Z. K.

Isus govori svojim učenicima o dolasku Gospodinovu: “Neka budu opasani i svjetiljke upaljene. Budite kao oni koji čekaju da im se gospodar vrati sa svadbe, da mu otvore vrata čim dođe i pokuca. Blago slugama koje gospodar, kad stigne, nađe budne; Uvjeravam vas da će ih opasati, posaditi ih za stol i posluživati ih. Pa dođe li o drugoj ili o trećoj straži i nađe ih tako, blago njima” (Lk 12, 35-38).

“Isus nas podsjeća da budemo spremni, ali što to znači? “pita Charles Pope , župnik jedne od povijesnih crkava u Washingtonu,  crkve Svetog tješitelja i svetog Ciprijana, i jedan od najutjecajnijih kreatora javnog mnijenja u sjevernoameričkom katoličanstvu.


Na svom blogu na portalu Nadbiskupije, u članku pod naslovom: Jeste li spremni za dolazak Gospodina? , ističe četiri načina za ispunjenje ovog impresivnog božanskog propisa.

Potresno jer se odnosi na trenutak kojemu ne znamo “ni dana ni sata”, a ipak najavljude da dolazi ukoro (Mt 24, 36).

‘Isus dolazi na zemlju, zato se događa ovo!’ Egzorcist iznio detalje razgovora s Luciferom za vrijeme egzorcizma

Morate raditi

Stegnuti struk, objašnjava monsinjor Pope, jednako je onome što bismo danas nazvali zasukanjem rukava: “Gospodin ima posla za nas i On želi da ga radimo. On ne razmišlja o svjetovnoj karijeri, već o stvarima poput odgoja djece u strahu Božjem, pravednosti i rasta u svetosti. Gospodin želi da radimo u njegovom Kraljevstvu.”

To znači da se “moramo posvetiti molitvi, nedjeljnoj misi, primanju sakramenata, poslušnosti i svetosti”. Zadaća koju Bog ima za nas “temelji se na darovima koje nam je dao”: “Neki mogu poučavati, drugi brinuti o starijima, treći imaju dobru glavu za posao i mogu otvarati radna mjesta i pošteno plaćati. Neki su pozvani na svećenički ili redovnički život. Neki, da pate i prinose te patnje za spasenje duša. “Neki služe u snazi, drugi u slabosti.”

Dakle, zaključuje on, “radite s onim što vam je Gospodin dao da izgradite njegovo Kraljevstvo. Dio spremnosti je obavljanje našeg posla.”
Čitaj Riječ

Svjetiljke koje moraju biti upaljene simbol su Svetoga pisma, ističe Papa. Dakle, u tom evanđeoskom odlomku “možemo shvatiti da je bitan dio priprave ukorijenjenost i ugrađenost u Sveto pismo i učenja Crkve.”

“U ovom svijetu koji je sve više sekulariziran i tako neprijateljski nastrojen prema vjeri”, dodaje on, “naši umovi sigurno će postati prljavi ako svakodnevno ne čitamo Sveto pismo. Kako naš um može biti diskretan i jasan ako smo opijeni svijetom? Biti spreman znači čitati Bibliju svaki dan i temeljiti svoj život na njoj.”

PRIZNATO UKAZANJE : ‘Bliži se posljednji sud, Isus dolazi’

Budi na oprezu

“Postoje različiti načini promatranja i čekanja,” piše se monsinjor Pope: “Postoji pasivna budnost i čekanje, kao kad čekamo autobus, ali postoje mnogo aktivniji načini, poput onog koji pokazuje konobar kad vreba u pozadini potrebe gostiju.” Upravo taj drugi duh, potvrđuje svećenik, traži od nas Gospodin u citiranom odlomku: „Ako imamo goste kod kuće, pripremimo se i čim dođu, pobrinemo se da sve bude u redu.“
Ali postoji “manje doslovno” značenje, prema kojem “pripremiti našu kuću znači dobro očistiti našu dušu od grijeha i svakog zla milošću Božjom, i isprazniti skladište svjetovnosti.”

Za to postoje dva recepta: >>>više na vjera.hr

Radikalni musliman imao viziju Isusa: Rekao mi je da dolazi uskoro!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.