BRAVO! OVAKO SE TO RADI! Američki biskup zabranio političarima PRIČEST!

Autor: Vjera

To što rade je teški grijeh

Zašto naši biskupi šute na licimjerne demokršćane koji podržavaju abortus a predstavljaju se kršćanima i uredno pričešćuju za promotivne svrhe, pogotovo u predizbornoj sezoni?

Biskup Thomas Paprocki pak osjetio je odgovornost izdavanja dekreta kojim bi se zakonodavcima u američkoj saveznoj državi Ilinois zabranilo primanje Svete pričesti, nakon što su nedavno donijeli radikalan zakon o pobačaju – i to radi duša samih zakonodavaca i zbog sablazni koju su stvorili.

Skandal bi bio još gori ako bi vjernici mislili da biskupi nisu poduzeli nikakve mjere za rješavanje situacije, izjavio je biskup Paprocki u intervjuu za LifeSiteNews.

“Kao pastir Crkve, zabrinut sam za spasenje njihovih duša”, rekao je Paprocki o zakonodavcima, “kao i za spas onih duša koje promatraju njihove postupke i koje su time sablažnjene.”

“A, ako mi kao biskupi o tome ništa ne govorimo”, nastavio je, “to samo povećava skandal među ljudima koji misle “pa, ti političari rade stvari koje su vrlo nemoralne i vrlo grešne, a biskupi ne žele ništa reći o tome. Znate da bi to još više pogoršalo stanje među vjernicima. Samo sam osjetio obvezu ili odgovornost da odgovorim na ono što se događa.”

Paprocki je odredio da državni zakonodavci koji su pridonijeli donošenju novog zakona o abortusu u Illinoisu ne mogu ići na pričest, te je posebno po imenu prozvao predsjednika Senata Johna Cullertona i predsjednika zastupničkog doma Michaela Madigana kojima je zabranjeno primanje Euharistije.

Paprocki, koji je sam kanonski pravnik, svjestan je značaja svog postupka ali i toga da je učenje o abortusu jasno.




“Postoje neka pitanja koja su važnija od drugih”, rekao je biskup Springfielda.
“Pobačaj je na mnogo načina ključno pitanje za naše vrijeme”, istaknuo je Paprocki.

Naglasio je kako ne bi trebalo biti nikakve dvojbe oko toga da se katolički zakonodavci koji glasaju za pobačaj trebaju suzdržati od primanja Pričesti dok ne budu u stanju milosti jer je crkveno učenje o pobačaju uvijek bilo jasno.

“Učenje o tome je jasno i dosljedno kroz stoljetnu povijest Crkve”, rekao je Paprocki, “tako da bi svaki političar trebao znati da je njegovo glasovanje za promicanje pobačaja teški grijeh i da nakon toga ne bi trebali ići na Svetu Pričest dok nisu pomireni s Crkvom.”




“I složio bih se kako, da bi se izmirili s Bogom, ne bi bilo dovoljno samo reći: “Žao mi je.” “Trebali bi se onda potruditi da se njihova prethodna djela ponište.”

Ako su ti zakonodavci bili ključni u donošenju zakona o pobačaju, a još uvijek djeluju kao članovi glavne skupštine, onda prema Paprockiu: „Trebali bi uvesti novi zakon, ili na neki drugi način napraviti neki zakonodavni napor kako bi se ti zakoni o pobačaju ukinuli.”

Iako je pobačaj ključno pitanje, biskup je pojasnio da se zabrana Svete Pričesti odnosi na katolike u bilo kojoj vrsti smrtnog grijeha, navodeći, “Ista stvar je kod osobe koja je, na primjer, razvedena i ponovno vjenčana bez poništenja braka, ili para koji živi u grešnoj zajednici i nisu u braku.”

quovadiscroatia.com

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.