ncregister.com

BRAVO! BISKUP BUDI SVIJET: Političari koji zagovaraju abortus, ne smiju po pričest!

Autor: Vjera

Nadamo se i probuđenju hrvatskih biskupa...

Katolički biskup u biskupiji Spokane u Washingtonu upozorio je političare koji sebe nazivaju katolicima, a žive u njegovoj biskupiji i odobravaju ili promoviraju abortus, da ne dolaze po Svetu Pričest.

Političari koji žive u katoličkoj biskupiji Spokane i koji tvrdoglavo ustraju u svojoj javnoj potpori abortusu, ne bi trebali doći po pričest bez prethodnog pomirenja s Kristom i Crkvom, napisao je biskup Thomas Daly pozivajući se na Kanon 915 crkvenog prava.

Dodao je da je namjerno ubojstvo nerođene djece ozbiljno zlo i pozvao katolike da se podignu protiv toga.

Prema Kanonu 915. crkvenog prava: Oni koji tvrdoglavo ustraju u očitom teškom grijehu ne smiju biti propušteni svetoj pričesti.

Glasnogovornik Spokane biskupije medijima je rekao kako se biskup nije obratio direktno pojedinim političarima nego je samo nastojao pojasniti da u njegovoj biskupiji katolička vjera i javno zagovaranje abortusa ne mogu ići zajedno. ‘Oni koji javno zagovaraju abortus, moraju se suzdržati od primanja pričesti jer su u stanju teškog grijeha’ komentirao je za NCregister

I prošle godine, Thomas Paprocki, biskup u Springfieldu u Illinoisu, zabranio je senatoru Richardu Durbinu da prima svetu pričest.

I kamerunski kardinal Christian Tumi svojedobno je izjavio: “Svećenici moraju odbiti pričešćivati svakog katoličkog političara koji svojim djelovanjem podupire abortus”.
”Abortus je zločin. Da, zločin. Pravo ubojstvo. Tu nema nikakve sumnje. Onaj tko je u teškom grijehu, ne može primiti pričest. I zato onim političarima koji podupiru abortus treba uskratiti pričest”.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.