Potresno pismo majke koje će zamisliti ‘djecu’ današnjeg vremena!

Autor: Vjera

Jednog dana ćeš me razumjeti...

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u mjesecu svibnju. Donosimo vam pismo jedne majke koje će zamisliti svako ‘dijete’ današnjeg vremena, a koje često ne razumije starost i ono što dolazi s njim.

Drago dijete,
sada još nisam ostarjela, a kada me budeš vidio takvu, budi strpljiv sa mnom i pokušaj me razumjeti. Ako se zaprljam u vrijeme ručka i ako se ne mogu sama odjenuti, budi strpljiv. Sjeti se sati koje sam potrošila dok sam te tome naučila. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uvijek ponovno, nemoj me prekidati, saslušaj me. Kada si bio malen, morala sam ti istu priču čitati uvijek ponovno, prije nego što si utonuo u san. Ako se ne budem željela kupati, ne ismijavaj me i ne vrijeđaj. Sjeti se kako sam te morala loviti i izmišljati tisuću razloga, da bi ti ušao u kadu. Kad opaziš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj me gledati s podsmijehom na licu. Ja sam tebe naučila mnogo stvari: pravilno jesti, pravilno se obući, suočiti se sa životom. Ako nekad u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena, da se prisjetim i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj se uznemiravati. Nije mi najvažnija stvar na svijetu naš razgovor, već to da sam s tobom i da me znaš slušati. Ako ne budem željela jesti, nemoj me prisiljavati da jedem. Sama znam najbolje kada mi je hrana potrebna a kada ne. Kada mi umorne noge više neće dozvoljavati da hodam, pruži mi ruku jednako kao što sam je ja pružala tebi kada si pravio prve korake. I ako ti jednom kažem, da želim otići u Vječnost, ne ljuti se na mene, jednoga dana ćeš me razumjeti. Jednom ćeš spoznati, da sam ti unatoč svim učinjenim greškama željela samo najbolje i pokušala sam te pripremiti na putovanje života. Ne žalosti se, ne ljuti se i ne osjećaj se bespomoćan, ako me budeš gledao pored sebe takvu. Budi mi oslonac, pomozi mi završiti putovanje mojega života s ljubavlju i strpljivošću. Vratit ću ti osmijehom i neizmjernom ljubavlju, koju sam oduvijek čuvala samo za tebe.
Volim te, tvoja majka.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.