YouTube/screenshot

POKRENUO REVOLUCIJU, ŠOKIRAO ELITU: Ukinuo roditelja 1 i 2, VRATIO OCA I MAJKU!

Autor: Vjera

Kako se samo usudio?

Novi talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini opet zgražava europsku elitu te najavljuje promjenu obrasaca za dobivanje elektronske osobne iskaznice. Nazivi “otac” i “majka” zamjenjuju nazive “roditelj 1” i “roditelj 2”, kako je do sada stajalo.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini objavio je kako će budući formulari za identifikacijske isprave sadržavati pojmove otac i majka umjesto „roditelj 1“ i „roditelj 2“.

Salvini je odredbu donio početkom prošlog tjedna, slijedeći niz drugih mjera u kojima promovira tradicionalnu obitelj.

„Dosta je bilo roditelja 1 i 2. Vratio sam oca i majku,“ rekao je Salvini, a prenosi talijanski Il Giornale.

„Rečeno mi je da se na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, na formularima za elektroničku osobnu iskaznicu nalaze ‘roditelj 1’ i ‘roditelj 2’,“ rekao je Salvini, dodavši: „Odmah sam naredio promjenu na web stranici, vrativši definiciju ‘majke’ i ‘oca’ – to je mala gesta, ali ja ću učiniti sve što je moguće i osigurano Ustavom.“
„Branit ćemo prirodnu obitelj zasnovanu na savezu muškarca i žene,“ rekao je Salvini koji je tako ispunio i predizborno obećanje. Naime, riječ je o ministru koji se često pojavljuje s krunicom u rukama, koji je zahtjevao vraćanje križeva u javne ustanove ali i o ministru koji je već podigao prašinu zbog antimigrantskog stava zbog čega su ga čak i neki talijanski biskupi prozvali – Antikristim. Ovom odredbom ponovno je podigao prašinu jer tradicionalna obitelj pa makar i na papiru, ruši desetljeća zakulisnog truda europske vrhuške u pogledu razaranja iste.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.