flickr

OPREZ KRŠĆANI: Ovakve žene nikada ne smijete izabrati za brak!

Autor: Vjera

Ako ste vjernik, izbjegavajte ovakve žene, savjetuje kršćanski savjetnik

Kršćanski savjetnik i autor J. Lee Grady, koji već godinama savjetuje muškarce i žene prije ulaska u brak, u svom članku 8 žena koje krćani ne bi trebali oženiti, otkriva koje tipove žena muškarci trebaju izbjegavati:

1. Nevjernica: Kršćani se ne bi trebali ženiti nevjernicama. Druga Korinćanima kaže: ”Ne budite s nevjernicima pod jednim te istim jarmom; što ima pravednost s bezakonjem? Što li je zajedničko svjetlu i tmini?” Nakon što ste se odlučili slijediti Krista, druga najvažnija odluka u vašem životu je za koga ćete se oženiti.

2. Materijalistica: Osim ako ne želite živjeti u dugu cijelog života, ne ženite djevojku koja u svom Gucci novčaniku drži osam kreditnih kartica.

3. Diva: Dive misle kako se cijeli svijet okreće oko njih, i ne razmišljaju uopće hoće li ikoga povrijediti kako bi dokazale da su uvijek u pravu.

4. Dalila: Sjetite se Samsona? Poput Dalile, sve djevojke koje nisu predale svoju seksualnost Bogu oslijepit će vas vojim šarmom, slomiti vam srce i oduzeti vam pomazanje.
5. Svadljivica: Ako osoba s kojom se viđaš ima problema s ljutnjom i nepraštanjem, vaš zajednički život bit će sastavljen od prepiranja, lupanja vrata i beskrajnih drama.

6. Kontrolorka: Brak je 50/50 partnerstvo, i jedini način na koji funkcionira je onaj kada muž i žena prakticiraju svoju odanost u skladu s Efežanima 5,21: ”Pokoravajte se jedan drugom iz poštovanja prema Kristu”

7. Mamina djevojčica: Normalno je da će vaša žena u početku zvati svoju mamu kad želi savjet i podršku. Ali nije nomralno kada s mamom pet puta dnevno razgovara o svakom detalju iz braka, uključujući i seksualni život.




8. Ovisnica: Mnogi se i danas bore s različitim vrstama ovisnosti – o alkoholu, drogi, lijekovima na recept i pornografiji… Isus može u potpunosti osloboditi ljude od svih tih navika. Ne bi se trebao oženiti prije nego Isus ne otpočne svoje djelo iscjeljenja u takvoj osobi.

Najbolja stvar u vezi izabiranja prave žene je savjet koji se nalazi u Izrekama 31,30: ”Lažna je ljupkost, tašta je ljepota; žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu”.




Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.