flickr

Nerotkinja dobila dijete

Autor: Fra Josip Marcelić

Prošle godine na seminaru o. Jamesa sam doživjela nutarnje ozdravljenje. Ono nije bilo trenutačno: protezalo se od tog seminara kroz cijelu godinu dana. Kroz tu godinu dana sam neprestano radila na sebi: kupila sam i pročitala sve knjige o. Jamesa i točno sam radila sve ono što je on u tim knjigama preporučivao.

Gđa I. živi u Splitu. God. 1996. teško se razboljela i završila u bolnici na ginekološkom odjelu. U bolnici su liječnici dijagnosticirali tri bolesti, od kojih svaka pojedina, sama po sebi uzrokuje sterilitet. Liječnici nisu imali nikakvih dvojbi i jasno su joj rekli: 'Vi nikada nećete moći postati majka!' Ona nije klonula duhom, živjela je sakramentalnim životom i živo vjerovala da je Bog gospodar života i da On daje život a ne ljudi. Molila se posebno sv. Ani, Isusovoj baki, i točno godinu dana nakon te ustrajne molitve, postala je majka.

Ona kaže: 'Liječnici su bili šokirani. Nikada neću moći zaboraviti riječi svoga ginekologa. Rekao je: 'Ja sam po uvjerenju ateist. Ali kad pogledam Vaše nalaze i ovo dijete, ne mogu a da ne pomislim da Bog ipak postoji. Iza mene je 20 godina moje karijere u kojoj sam se bavio liječenjem bračnoga steriliteta i mislio sam da doista nikada nećete moći postati majka. Ali sada je tu dijete i ja Vam samo mogu reći: Kad izađete iz moje ordinacije, otiđite u prvu crkvu i platite misu.' I nastavlja svoje svjedočenje:'Mislila sam da ću, kad dobijem dijete, biti neopisivo sretna. Međutim, ta je radost trajala jedno izvjesno vrijeme i onda sam shvatila da zapravo istinska sreća dolazi samo onda kada doživimo nutarnje ozdravljenje i kada Duh Sveti prebiva u nama. Ovo što mi sebi umislimo da će nas učiniti sretnima, to su zapravo samo bljeskovi radosti. S tom spoznajom krenula sam prošle godine na seminar o. Jamesa sa samo jednom željom: dobiti nutarnje ozdravljenje. Tjelesno ozdravljenje me više uopće nije interesiralo jer sam imala svoga sina.

Prošle godine na seminaru o. Jamesa sam doživjela nutarnje ozdravljenje. Ono nije bilo trenutačno: protezalo se od tog seminara kroz cijelu godinu dana. Kroz tu godinu dana sam neprestano radila na sebi: kupila sam i pročitala sve knjige o. Jamesa i točno sam radila sve ono što je on u tim knjigama preporučivao. Dakle, odmah sam odvojila sat vremena u danu za svoju osobnu molitvu, odlučila sam staviti Isusa u središte svoga života. Živjela sam redoviti sakramentalni život, odlučila sam svima oprostiti, odlučila sam moliti za svoje pretke. U siječnju ove godine sam išla na redoviti ginekološki pregled i ginekolog je savjetovao operaciju. Ja sam taj križ prihvatila i zahvalila Isusu. Već sam skupljala nalaze za operaciju, ali sam dobila gripu i taj mjesec je operacija morala biti odgođena. Čekala sam veljaču. Međutim, u veljači se dogodilo isto. A kada se to isto dogodilo i u ožujku, shvatila sam da ne može biti slučajno. I onda sam pomislila: možda te Bog sada kada si doživjela nutarnje ozdravljenje želi i tjelesno ozdraviti. U sebi sam (nekako) znala da će se to dogoditi na ovom seminaru p. Jamesa, ali nisam pasivno čekala to ozdravljenje. Pripremala sam se. Odlučila sam da neću ići popodne na plažu, niti ispijati kave s prijateljicama i trošiti vrijeme u ispraznim razgovorima, već da ću vrijeme provoditi umjesto toga u crkvi, klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Napisala sam spisak svih ljudi koji su me u životu povrijedili. Bio je popriličan. I onda bih pred Svetohraništem klečala i svaku od tih osoba dovodila u Isusovu prisutnost i zazivala njegovu Krv na njih.

Kada sam došla na seminar i kada je bio izložen Presveti Oltarski Sakrament, osjećala sam strujanje kroz svoje jajovode, strašno lupanje srca, tako da je puls bio nemjerljiv i jednu strahovitu silu koja me ispunjala. Znala sam da sam ozdravljena. Kada je p. James rekao: 'I., ozdravljena si', prisvojila sam to ozdravljenje i zahvalila Gospodinu. Slavimo Gospodina!"

Autor:Fra Josip Marcelić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.