KRIK BISKUPA: Rodna ideologija protivna je naravi čovjeka stvorenog na Božju sliku!

Autor: Vjera/IKA

Rodna ideologija progresivno ulazi u škole i vrtiće diljem zapadnog svijeta, a konačno se rodnoj ideologiji usprotivila crkva

Nedavno je papa Franjo po prvi puta javno objavio da je obitelj stvorena od muškarca i žene na udaru rodne ideologije. Papa je otišao toliko daleko u obranu crkve da je za rodnu ideologiju jasno izrekao kako je glavni neprijatelj obitelji danas.

– Danas vlada svjetski rat protiv braka. Ne vodi se pomoću oružja, već pomoću ideološke kolonizacije. Zbog toga je važno braniti brak od ove kolonizacije, rekao je papa Franjo, a slijede ga i bolivijski biskupi koji su  na završetku općega zasjedanja biskupske konferencije oštro rekli NE rodnoj ideologiji i zakonu o rodnom identitetu koji se pokušava nametnuti u svakoj zemlji, malim koracima, baš onako kako je to bilo sa zakonom o abortusu !

‘Ne’ zakonu o rodnom identitetu, protivnom ljudskoj naravi
Odbacujući zakon o identitetu roda, koji odgovara ideologiji protivnoj obitelji i naravi ljudskoga bića stvorenoga na sliku i priliku Božju, kao muško i žensko, biskupi su glavnoj stanici društva posvetili veliki dio svoje pozornosti. Cijenimo i zahvaljujemo brojnim obiteljima koje vjerno žive svoju obvezu, dajući djeci istinsko svjedočanstvo ljubavi i stavljajući na raspolaganje svoje vrijeme kako bi surađivale s crkvenom zajednicom – napisali su bolivijski biskupi.

Neka milosrđe bude vidljivo u zaštiti obitelji i života
Pozivamo obitelji da, počevši od milosrđa, žive temeljne ljudske i kršćanske vrijednosti, te da ponovno otkriju radosti istinske ljubavi, kako predlaže papa Franjo – potaknuli su biskupi te izrazili zabrinutost za sve slučajeve u kojima obitelj trpi nasilje, napuštenost, rastavu, te materijalno i duhovno siromaštvo. Stoga zahvaljuju svima, vlastima i građanskom društvu, koji konkretno pomažu obiteljima koje trpe. Njihova je želja da milosrđe bude vidljivo u zaštiti obitelji i ljudskoga života u svim njegovim razdobljima, od začeća do naravne smrti.

Apel za obnovljeno obiteljsko i predbračno dušobrižništvo
Pastiri Crkve u Boliviji su stoga potaknuli na jačanje pastorala obitelji, i to kroz obrazovanje djelatnika pripremljenih za shvaćanje poziva kršćanske obitelji; zatim kroz pozorniju predbračnu pripremu koja u ljepoti sakramenta ženidbe pokazuje ostvarenje Stvoriteljeva nauma i sudjelovanje u uskrsnom otajstvu; izražavajući blizinu rastavljenima, razvedenima, onima koji su napušteni; te prateći obitelji u osjetljivim situacijama, uz posebnu pozornost na skraćeni postupak donošenja dekreta o ništavnosti braka, prema Papinim odredbama. Osim toga, predlaže se ustanovljenje ‘nacionalnoga tjedna obitelji’, koji bi se mogao proslaviti treće nedjelje u došašću.

Opće dobro ima prevladati nad posebnim interesima i podjelama
Bolivijski se biskupi, među ostalim, nadaju politici u službi općega dobra, jedinstva u različitosti, i dijaloga, te upozoravaju na sudjelovanje nekih kršćana u društvenim sukobima, koji na taj način ne svjedoče Evanđelje milosrđa. Neka milosrđe bude uvijek način na koji se imamo odnositi jedni prema drugima, učeći živjeti zajedno u istini, poštovanju, i bježeći od laži i agresivnosti.

Feminicid, trgovina ljudima, pobačaj i linč protiv svetosti ljudskoga života
Posebni interesi – prema riječima bolivijskih biskupa – imaju prepustiti mjesto interesu za opće dobro, posebice u korist najranjivijih i odbačenih. Snažno su osudili feminicid, koji je – kako su napisali – oprečan svetosti ljudskoga života, kao i trgovina ljudima, pobačaj, linč, i svi drugi oblici nasilja koje postoji u društvu. Neka milosrđe nadahne primjenjivanje pravednosti, koja je, naprotiv, često instrumentalizirana političkim interesima i korupcijom.




Autor:Vjera/IKA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.