Katolički roditelji 14-ero djece zapanjili svijet životom bez  ikakvih dugova! Otkrili tajnu

Autor: Vjera

Nevjerojatno, ali čak daju i desetinu Bogu i žive bez dužničkog ropstva u blizini jednog od najskupljih gradova

Roditelji 14-ero djece, Sam i Rob Fatzinger iz mjesta Bowie u saveznoj američkoj državi Maryland prvo su prije pet godina dospjeli na svijetlo javnosti jer su obznanili za mnoge zapanjujuću informaciju, a to je da njihova obitelj živi bez dugova, čak štoviše njihova djeca i studiraju.
Njihova priča nadahnula je svijet upravo iz razloga što je dužničko ropstvo danas normalna stvar gotovo svake obitelji pa imala ona i samo dva člana, a ne 16 koliko imaju Fatzingeri. Zbog toga su odlučili napisati knjigu pod nazivom: Katolički vodič za manje troškove i bolje življenje: savjeti 16-eročlane obitelji bez dugova.

Daju i desetinu Bogu

Fatzingeri su naime, otplatili jednu hipoteku za kuću za manje od trinaest godina i imaju sve što im je potrebno unatoč tome što žive u blizini jednog od najskupljih gradova u Sjedinjenim Američkim državama (Washington D.C.).
Sam je za  kazala kako je financijska odgovornost dio kršćanstva.
“Mislim da zaboravljamo da je financijska odgovornost kršćanska. Moramo se sjetiti dati desetinu Bogu i biti dobri upravitelji svog novca”, rekla je dodajući: “I trebamo se sjetiti: ‘Budi volja Tvoja.’ Što god Gospodin htio da učinite, to možete učiniti kad imate financijsku slobodu”, rekla je.
Par je napisao knjigu kako bi usmjerili druge mlade katolike koji možda svoje brakove započinju u dugovima ili koji možda pokušavaju otplatiti dug studentskog zajma da bi sklopili brak. Rob je dodao kako mu bude krivo kada mladi ljudi kažu kako bi rado imali još jedno dijete, ali ne mogu zbog duga.
Kažu da je tajna obitelji bez dužničkog ropstva; komunikacija, štednja, rad, i u hitnim slučajevima poduzimanje ključnih koraka kako brak i obitelj ne bi trpjeli.
Sam i Rob kažu da su brak započeli živeći od jedne plaće, a drugu štedeći. Jednom kad su dobili djecu Sam je prestala raditi, a oni su već bili naviknuti na to da žive od jedne plaće.

Povjerenje u Boga

Svima savjetuju da otplate dugove, posebno one s visokom kamatom – dugove zbog automobila, motora, igračaka. Kažu da će štednjom biti spremni za „kišni dan“ koji će jednom zasigurno doći. Svatko se susretne s neočekivanim troškovima poput popravke automobila, računa liječenja, ali da je to svakako lakše ako se ima na raspolaganju „hitni fond“.
U konačnici, njihov se plan temelji na povjerenju u Boga. „Vjerujte da Bog ima plan za vas i neće vam dati više nego što možete podnijeti. Ali, nemojte samo sjediti i čekati – pripremite se”, rekao je Rob za EWTN Pro-Life Weekly.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.