DEMOGRAF ANĐELKO AKRAP UPOZORAVA: ‘Mi Hrvati nestajemo ali to možemo usporiti!’

Autor: D.B.

Sinoć je na Laudato TV gostovao prof. dr. Anđelko Akrap, demograf čije prognoze za Hrvatsku nisu nimalo svijetle.

Rekao je po tko zna koji puta da mi Hrvati kao narod polako nestajemo ali da to ipak još uvijek možemo usporiti ako država preusmjeri sredstva za izgradnju još više jaslica i vrtića, ako se u slabije naseljenim mjestima otvore nova radna mjesta i mladim obiteljima omogući riješiti stambeno pitanje. Ove mjere mogu potaknuti demografsku obnovu kakva Hrvatskoj treba, kako bi se barem zaustavilo izumiranje naroda, ako se to već ne može u potpunosti izbjeći.

Prof. Akrap je napomenuo da je tekuće godine rođeno 39 tisuća djece dok je za demografski oporavak poželjno da se godišnje rodi cca. 60 – 65 tisuća te na kraju emisije poručio: ‘Brojne obitelji su silan ekonomski potencijal, treba ih podržati!’ Za nadati se da će nova vlast čuti prijedloge ovog stručnjaka te nizom poticajnih mjera potaknuti demografsku obnovu i trend raseljavanje Hrvata po svijetu.

Autor:D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.